12:24 25.02.2019

Охоронна фірма "Дельта-Донбас" спростовує обвинувачення у стеженні за журналістами програми "Схеми"

2 хв читати

В охоронній фірмі "Дельта-Донбас" заперечують обвинувачення у стеженні за знімальною групою програми розслідувань "Схеми: корупція в деталях" і таким чином, у перешкоджанні професійній діяльності журналістів, про що раніше заявляв один із авторів програми, звинувативши у відповідь журналістів у тому, що в їхній діяльності вбачається втручання в особисте життя приватної особи і збір інформації у незаконний спосіб.

"Компанія "Дельта-Донбас" заперечує будь-які обвинувачення у стеженні. Дії охоронців були відкритими і спрямованими на запобігання можливій загрозі життю і здоров'ю з боку невідомих осіб, які систематично ведуть приховане спостереження. У діях невідомих вбачається втручання в особисте життя приватної особи і збір інформації у незаконний спосіб", - йдеться в офіційній заяві охоронної фірми у відповідь на звернення телеканалу "Україна", оприлюдненій минулої неділі в підсумковому випуску новин.

Також у "Дельта-Донбас" заявили: невідомі особи понад 200 разів за останні кілька місяців вели спостереження і приховану зйомку за об'єктами, що охороняються - офісом компанії SCM і приватним житлом акціонера компанії, ніяк не ідентифікуючи себе як представників ЗМІ.

В охоронній фірмі заявили, що за необхідності сприятимуть правоохоронним органам у розслідуванні інциденту.

"Ми з повагою ставимося до журналістів, які професійно і відкрито виконують свої обов'язки, надаємо їм підтримку. Щодо "шпигунських заходів", які, як тепер відомо, були організовані окремими представниками ЗМІ – компанія "Дельта Донбас" готова надати всю необхідну інформацію і матеріали до правоохоронних органів, щоб поліція зробила висновки, хто саме порушує чинне законодавство", - йдеться в повідомленні.

Раніше програма "Схеми" опублікувала розслідування, в якому йдеться про те, що представники охорони Ріната Ахметова систематично стежать за журналістом Михайлом Ткачем та знімальною групою програми. Було встановлено, що всі автомобілі, які стежать за знімальною групою, належать охоронній фірмі ТОВ "Дельта-Донбас", кінцевим бенефіціарним власником якої є олігарх Рінат Ахметов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА