12:54 25.02.2019

Кириленко про кандидатів на Євробачення-2019: Скасування концертів у РФ не знімає інформаційних ризиків для України

2 хв читати
Кириленко про кандидатів на Євробачення-2019: Скасування концертів у РФ не знімає інформаційних ризиків для України

 Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко вважає, що скасування концертів у РФ не знімає інформаційних ризиків, які отримає Україна, якщо на міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення" її представлятимуть артисти, які раніше гастролювали в РФ.

"Теоретичне скасування декількох концертів у РФ не знімає тих гігантських інформаційних ризиків, які отримає Україна, якщо на Євробаченні її будуть представляти артисти, що вже провели десятки концертів у Росії. Тому рішення треба ухвалити зважене. Українське, а не гібридне", - написав В.Кириленко у своєму мікроблозі в соцмережі Twitter.

Як повідомлялося, 23 лютого в українському національному відборі на Євробачення-2019 перемогла співачка Maruv, яка представлятиме Україну на пісенному конкурсі в столиці Ізраїлю Тель-Авіві в травні 2019 року. За підсумками фіналу вона отримала 11 балів із 12 можливих. Члени журі поставили співачці п’ять очок, за результатами глядацьких голосувань Maruv отримала максимально - шість балів. На другому місці опинилася Freedom-jazz girls band із десятьма балами. Вісім балів отримала KAZKA і посіла третє місце. YUKO та Brunettes Shoot Blondes розділили четверте і п’яте місця, отримавши в сумі кожен по п’ять балів. На шостому - Anna Maria із трьома балами.

До цього В.Кириленко заявив, що артисти, які гастролювали в РФ або не визнають територіальної цілісності України, не можуть брати участі у фіналі національного відбору на Євробачення-2019.

Пізніше Maruv заявила, що готова відмовитися від гастролей у Росії, але її непокоять інші положення договору від Національної суспільної телерадіокомпанії України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА