20:09 25.02.2019

MARUV: Я не готова виступати з гаслами, перетворюючи своє перебування на "Євробаченні-2019" в промо-акції політиків

3 хв читати
MARUV: Я не готова виступати з гаслами, перетворюючи своє перебування на "Євробаченні-2019" в промо-акції політиків

Співачка MARUV, що перемогла в національному відборі на конкурс "Євробачення-2019", заявила, що основні розбіжності щодо угоди з ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" полягали не у відмові від гастролей у Росії, а були інші "кабальні" пункти.

"Сьогодні наша зустріч із НСТУ тривала близько семи годин, у результаті якої, ми так і не дійшли згоди двох сторін. За кілька годин до жеребкування мене попросили брати участь у національному відборі на "Євробачення-2019". Я погодилася і виграла, і з великою гордістю готова була представляти свою рідну країну - Україну на міжнародній пісенній арені", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок увечері.

Співачка заявила, що, відмова від гастролей у Росії не була для неї принциповою.

"Основні розбіжності викликали інші пункти договору, які, якщо я підпишу, стають для мене кабальними", - повідомила MARUV.

"Я - громадянка України, плачу податки і щиро люблю Україну. Але не готова виступати з гаслами, перетворюючи своє перебування на конкурсі в промо-акції наших політиків. Я - музикант, а не біта на політичній арені", - додала вона.

Артистка подякувала тим, хто в неї вірив і голосував. "І прошу вас прийняти цей факт і не йти на конфронтацію. Це даність сьогодення. Я хочу дарувати свою творчість без цензури", - написала MARUV.

Раніше цього дня стало відомо, що ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" (НСТУ) і співачка MARUV, яка перемогла в національному відборі на конкурс "Євробачення-2019", не знайшли спільного рішення та не уклали договір про участь виконавиці в цьому конкурсі.

У свою чергу голова правління НСТУ Зураб Аласанія на своїй сторінці у Facebook заявив, що в результаті тривалих переговорів між НСТУ і командою MARUV сторони не дійшли згоди, і угоду укладено не буде. "Саме з метою уникнення надмірної політизації конкурсу (що є вимогою Євробачення) НСТУ прописала в угоді умови (для всіх учасників), які сприяли б урегулюванню цього болючого питання. Зокрема: відмова представника України на міжнародному конкурсі від гастролей у РФ (три місяці після конкурсу ). А також уважне ставлення до публічних висловлювань виконавця щодо територіальної цілісності України, або будь-які висловлювання, які можуть нашкодити Україні на міжнародному рівні (інші умови, щодо прав, наприклад - це стандартні умови володаря конкурсу, Європейського Союзу мовників). Саме НСТУ несе відповідальність за будь-який негативний прояв представника України на Євробаченні. Як всередині країни, так і поза", - написав З.Аласанія.

Як повідомлялося, 23 лютого в українському національному відборі на Євробачення-2019 перемогла співачка MARUV.

Зі ЗМІ стало відомо, що у MARUV заплановано декілька концертів у РФ.

Після цього член правління НСТУ Олександра Кольцова повідомила, що узгодження представника України на Євробачення-2019 НСТУ проведе протягом 48 годин, а самій співачці надано договір для ознайомлення.

25 лютого Maruv заявила, що готова відмовитися від гастролей в Росії, але її непокоять інші положення договору, який їй запропонувала НСТУ. Зокрема, серед таких пунктів: заборона будь-якої імпровізації на сцені без затвердження НСТУ, негайне передання авторських прав на пісні, що належать світовому лейблу Warner Music, чітке виконання будь-яких вимог і вказівок НСТУ, заборона на спілкування із журналістами без узгодження з НСТУ. За її словами, в разі порушення одного з пунктів передбачено штраф у розмірі 2 млн грн і компенсацію збитків ще на невизначену суму.

Після цього віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко заявив, що скасування концертів у РФ не знімає інформаційних ризиків, які отримає Україна, якщо на Євробаченні її представлятимуть артисти, що раніше гастролювали у РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА