08:46 26.02.2019

У Німеччині працівники бюджетної сфери почали страйк з вимогою підвищення зарплат

1 хв читати

У Німеччині почалася нова хвиля страйків держслужбовців, які вимагають підвищення заробітної плати на 6%, повідомляє Deutsche Welle.

Протестні акції приурочені до третього раунду переговорів між Об'єднанням держслужбовців Німеччини (DBB) і урядами земель, який відбудеться 28 лютого - 1 березня в Потсдамі.

У зв'язку з попереджувальними страйками в низці міст країни закриті дитячі садки, скасовано частину занять в школах і університетах.

Зокрема, в понеділок демонстрації пройшли в Гамбурзі, Єні, на півночі і півдні федеральної землі Баден-Вюртемберг і в Шлезвіг-Гольштейн. У землі Північний Рейн-Вестфалія до страйку приєдналися співробітники лікарень в Ахені, Бонні, Дюссельдорфі, Ессені і Кельні, заявив інформагентству dpa представник профспілки Verdi.

Цього тижня до акцій планують приєднатися держслужбовці в Дюссельдорфі, Нюрнберзі, Саарбрюккені (26 лютого), а також Бремені, Нижній Саксонії, Ерфурті та Шверині (27 лютого).

В організованих різними профспілками попереджувальних страйках можуть брати участь усі держслужбовці, крім чиновників, що становлять близько третини всіх бюджетників.

DBB вимагає, зокрема, підвищити зарплати бюджетникам на 6%, або мінімум на 200 євро, збільшити на 100 євро виплати практикантам і тим, хто проходить профнавчання в держорганах, а також підвищити доплату за роботу по суботах співробітникам лікарень до 20% відсотків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт про захист інтересів власників земельних паїв

США готують пакет озброєнь для України на $1 млрд

ВР має намір визначити Держспецзв'язку органом, що реалізує політику щодо забезпечення безпілотними системами та засобами РЕБ

Уряд виділив ще понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій - Шмигаль

Для повноцінного запуску Держреєстру нерухомих пам'яток потрібно понад 5 років - Шуляк

Кабмін звільнив Половенка з посади заступника міністра оборони

ВР прийняла за основу законопроєкт про дерегуляцію ринку торгівлі вживаними авто - Гетманцев

ВР удосконалить порядок ведення військового обліку під час війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА