15:59 26.02.2019

СТБ вважає за необхідне змінити правила нацвідбору, участь у відборі на "Євробачення-2020" телеканалу під питанням

3 хв читати
СТБ вважає за необхідне змінити правила нацвідбору, участь у відборі на "Євробачення-2020" телеканалу під питанням

Телеканал СТБ убачає доцільність у зміні правил національного відбору учасника на пісенний конкурс "Євробачення", а з урахуванням цьогорічної ситуації навколо співачки Maruv, СТБ вирішуватиме питання подальшої участі в проведенні нацвідбору.

"Непідписання угоди між Maruv, за яку в фіналі проголосувала більшість глядачів, і Суспільним - це сигнал про те, що потрібно змінювати правила відбору. Необхідно розробити і зафіксувати основні принципи партнерства, щоб уникнути таких випадків у майбутньому в проведенні нацвідбору", - йдеться в коментарі СТБ щодо ситуації навколо фіналу національного відбору на "Євробачення-2019".

Зокрема, на телеканалі пропонують: "Усі умови, які виконавець пісні має підтвердити у разі перемоги в нацвідборі, мають бути повідомлені йому до подання заявки для участі в конкурсі. Будь-які додаткові умови або зміна умов під час проведення відбору - забороняються".

На запитання про те, чи буде СТБ проводити національний відбір наступного року, в коментарі зазначено, що з урахуванням ситуації, "ми думатимемо над тим, чи є нам сенс у подальшому брати участь у проведенні національного відбору на «Євробачення»".

У поясненні того, як у відборі опинилася Maruv, зазначено, що цьогоріч отримано 860 пісень, з них було сформовано пріоритетний список, з якого і обрали 16 півфіналістів. Коли напередодні жеребкування з'ясувалося, що Tayanna відмовляється від участі в відборі, довелося терміново узгоджувати заміну. "Кандидатуру Maruv напередодні жеребкування також погодив представник НСТУ", - наголошується в коментарі.

Кандидатура учасника від України на Євробаченні-2019 тепер залежить виключно від рішення Суспільного мовника.

На запитання про те, чи є в правилах проведення національного відбору на "Євробачення" вимога про відсутність в учасника гастролей у РФ, в коментарі СТБ зазначено, що в правилах немає жодного пункту, що стосується громадянської позиції учасника відбору, його гастролей у РФ, професійних або сімейних зв'язків.

"Нинішні обговорення наочно демонструють, що у нас є серйозний запит про те, що артист може або не може представляти Україну на міжнародному конкурсі «Євробачення». Так, це питання вимагає врегулювання, щоб не допустити таких дискусій під час майбутнього проведення нацвідбору. Одразу виникають три запитання: 1) якою має бути процедура перевірки артистів та їхніх сімей на громадянську позицію, графік гастролей, приватні концерти, співпраця з російськими музикантами тощо; 2) чи відповідає вона демократичним підходам, прийнятним для цивілізованого суспільства; 3) хто це буде робити?" - наголосили на телеканалі.

Відповідаючи на запитання про те, що відбувається з переможцем національного відбору після фіналу і що це за "кабальні" умови договору НСТУ і переможця, в коментарі СТБ пояснили, що після того, як у фіналі відбору країна обирає переможця, його передають НСТУ. Подальшу комунікацію, узгодження переможця і, зокрема, підписання всіх угод Суспільний мовник проводить безпосередньо з артистом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА