19:16 26.02.2019

Вирок у справі про смертельну ДТП у центрі Харкова об'єктивний і справедливий

2 хв читати
Вирок у справі про смертельну ДТП у центрі Харкова об'єктивний і справедливий

Вирок Київського райсуду Харкова у справі про смертельну ДТП у центрі міста є об'єктивним і справедливим, вважає прокурор Максим Блохін.

"Сьогодні ви почули той вирок, який очікувала сторона обвинувачення. Ми орієнтували суд на міру покарання, яка відповідала б діям кожного з обвинувачених і наслідкам. Судом призначена максимальна міра покарання, передбачена ст. 286 ч. 3 Кримінального кодексу, а саме 10 років позбавлення волі та 3 роки додаткового покарання - позбавлення керування транспортними засобами. Ми вважаємо, що вирок суду законний, об'єктивний і справедливий", - сказав М.Блохін журналістам після оголошення вироку суду у вівторок.

Як повідомлялося, раніше у вівторок Київський райсуд Харкова визнав Геннадія Дронова та Олену Зайцеву винними в ДТП, в результаті якої загинули 6 осіб (ч.3 ст.286 КК України) і засудив обох до максимального терміну позбавлення волі, передбаченого статтею (по 10 років) і позбавлення права керувати транспортними засобами на 3 роки.

Увечері 18 жовтня 2017 року на перехресті вул.Сумська і провулка Мечникова в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням 20-річної О.Зайцевої, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, скоїв зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg під управлінням Г.Дронова. В результаті зіткнення Lexus вилетів на тротуар і скоїв наїзд на 11 пішоходів, 5 з яких загинули на місці (4 дівчини і хлопець). Ще одна дівчина померла від отриманих травм у лікарні вранці 26 жовтня. Крім того, в результаті ДТП постраждала пасажирка Lexus. За фактом ДТП було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, в результаті якого загинули кілька людей) КК України.

20 жовтня 2017 року Київський райсуд Харкова заарештував О.Зайцеву на 60 днів без можливості внесення застави.

8 листопада 2017 року Київський райсуд Харкова взяв під варту Г.Дронова.

2 лютого 2018 року обвинувальний акт щодо О.Зайцевої і Г.Дронова надійшов до Київського райсуду Харкова.

В ході дебатів держзвинувачення зажадало визнати О.Зайцеву і Г.Дронова винними за ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, в результаті якого загинули кілька людей) КК України та призначити кожному покарання у вигляді позбавлення волі строком на 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки, а цивільні позови потерпілих задовольнити в повному обсязі. Захист Г.Дронова зажадав визнати його невинним у зв'язку з недоведеністю складу злочину. О.Зайцева заявила, що готова нести будь-яке покарання, яке призначить суд. Її захист просив суд при призначенні покарання О.Зайцевій врахувати пом'якшувальні обставини (каяття та добровільне відшкодування збитків).

Матеріали щодо автошколи, де вчилася О.Зайцева, були виділені в окреме провадження за ст. 367 (службова недбалість) КК України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА