19:53 26.02.2019

У Криму незаконно утримують 34 українців, у РФ - 35 політв'язнів і 24 військовополонених моряків

2 хв читати
У Криму незаконно утримують 34 українців, у РФ - 35 політв'язнів і 24 військовополонених моряків

Уповноважений Верховної Ради із прав людини Людмила Денісова повідомила, що в окупованому Росією Криму незаконно утримують 34 громадян України, на території Росії - 35 українців і 24 військовополонених українських моряків, захоплених у Керченській протоці в 2018 році.

Як повідомляє Л.Денісова у вівторок на сторінці в соцмережі Facebook, на міністерській панельній дискусії про порушення прав людини українських військовополонених і політичних заручників РФ вона розповіла, що внаслідок військових дій, які тривають вже 5 років, 10 тис. осіб були вбиті і 24 тис. - поранені.

"34 громадян України незаконно утримують у пенітенціарних установах на території тимчасово окупованого Криму, і 35 - на території Росії. Багатьом з них не надається медична допомога і належні умови утримання", - повідомила український омбудсмен.

Вона нагадала, що 20-річний політв'язень Павло Гриб перебуває у надкритичному стані і потребує лікарського втручання, а Едем Бекіров - інвалід I-ї групи, потребує щоденного медичного догляду. "Місце перебування Володимира Балуха досі залишається невідомим", - додала вона.

"Ще раз нагадала про 24 українських моряків, яких захопили та тримають в ув'язненні в Росії у порушення Конвенції ООН з морського права", - заявила Людмила Денісова.

Вона наголосила, що трьох моряків під час захоплення російською стороною було поранено, і їм потрібне термінове лікування.

Уповноважений Ради з прав людини закликала продовжити тиск на РФ до безумовного звільнення військовополонених. І підтвердила готовність України до будь-якого обміну громадян РФ, заарештованих на території, підконтрольній українському уряду, на громадян України, яких утримують на території Росії і тимчасово окупованого Криму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА