20:10 26.02.2019

В апараті Ради заявляють про недійсність бланків для збирання підписів зі створення СТК із імпічменту президента

2 хв читати
В апараті Ради заявляють про недійсність бланків для збирання підписів зі створення СТК із імпічменту президента

Бланки підписних листів для збирання підписів про створення спеціальної тимчасової комісії (СТК) щодо імпічменту президента України, видані співробітниками апарату Верховної Ради під тиском, - недійсні, заявляють в апараті парламенту.

"Сьогодні на адресу керівництва апарату Верховної Ради України надійшло коротке письмове звернення з повідомленням про намір ініціювати питання про усунення президента України з посади в порядку імпічменту і створення відповідної спеціальної тимчасової слідчої комісії, а потім потрібно негайно забезпечити виготовлення підписних листів для збирання підписів...народних депутатів Україна. Цього листа було передано для вивчення і аналізу до відповідного структурного підрозділу апарату", - йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті Верховної Ради у вівторок.

При цьому, як повідомляється, на працівників цього підрозділу чинили політичний тиск, і вони змушені були під цим тиском видати бланки підписних листів.

У заяві апарату Ради зазначається, що в письмовому поданні щодо ініціативи імпічменту відсутнє правове обґрунтування необхідності створення СТК і наявності в діях президента України складу злочину, як того вимагає регламент роботи Верховної Ради і Конституція України.

"У такій ситуації видані під тиском бланки підписних листів є нелегітимними, не можуть бути дійсними, і скасовуються", - наголошується в заяві.

Також наголошується, що "політичний тиск на державних службовців при здійсненні ними своїх службових повноважень є неприпустимим".

Як випливає зі скану документа, розміщеного на сайті парламенту, заяву підписав перший заступник керівника апарату - управляючий справами Верховної Ради України Петро Боднар.

Раніше цього дня кандидат у президенти України, лідер фракції ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила про намір розпочати процедуру імпічменту президента. "Ми зараз почнемо збирання підписів, по-перше, під проектом постанови про створення тимчасової слідчої комісії щодо корупції президента на постачанні усього необхідного для нашої армії. А також ми починаємо поіменне збирання підписів народних депутатів Верховної Ради під проектом постанови про початок процедури імпічменту президента України Петра Порошенка", - сказала Ю.Тимошенко журналістам у кулуарах парламенту у вівторок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА