20:28 26.02.2019

Активісти "Нацкорпусу" вимагали арешту І.Гладковського, пікетуючи його будинок у Козині

2 хв читати
Активісти "Нацкорпусу" вимагали арешту І.Гладковського, пікетуючи його будинок у Козині

Активісти партії "Національний корпус" і руху "Національні дружини" у вівторок ввечері провели під будинком сина першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олега Гладковського, Ігоря, який, за даними журналістського розслідування, причетний до корупції в оборонному секторі та контрабанді комплектувальних з РФ, акцію з вимогою його арешту.

За словами представників "Нацкорпусу", вони приїхали до І.Гладковського додому, "щоб показати владі і правоохоронним органам, де живуть ці люди, і що знайти і затримати їх - не надскладне завдання".

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в акції у Козині (Київська обл.) у вівторок увечері взяли участь кілька сотень активістів націоналістичних організацій. Вони розлили біля воріт приватного будинку, де, за їхніми даними, проживає І.Гладковський, кілька банок червоної фарби і розкидали фальшиві купюри, що, за їхніми словами, символізує "заробіток сім'ї Гладковських на крові українських військових".

Після цього учасники акції підпалили фаєри і запустили салют із привезених із собою салютних установок. На місці проведення акції почалася пожежа: від запалених фаєрів загорілася фарба біля входу до будинку. Далі учасники акції почали кидати використані упаковки від феєрверків у вікна приватного будинку, розбивши одну шибку.

Після завершення акції її учасники організованою колоною пройшли до автобусів, в яких приїхали до Козина, звідки попрямували до Києва.

Як повідомлялося, команда журналістських розслідувань Bihus.Info представила 25 лютого фільм, в якому стверджується, що Ігор Гладковський, син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, разом із Віталієм Жуковим і Андрієм Рогозою через фірми-прокладки постачали оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними у 2-4 рази цінами. Згідно з даними журналістів, розмір розкрадань становить мінімум 250 млн грн.

Автори розслідування стверджують, що до корупційних операцій причетні О.Гладковський, який раніше був бізнес-партнером чинного президента країни Петра Порошенка, екс-керівник "Укрспецекпорту" і глава держконцерну "Укроборонпром" Павло Букін, а також директори підприємств та інші посадові особи держконцерну. У матеріалі також йдеться, що угоди організовувалися через три основні фірми-прокладки, а однією з таких фірм нібито виступав завод "Кузня на Рибальському", що на той момент належав П.Порошенку.

І.Гладковський заявив, що подасть до суду на авторів фільму, які обвинувачують його в причетності до корупції в оборонному секторі. Представник президента України у Верховній Раді Ірина Луценко також назвала наклепом факти, оприлюднені в розслідуванні, і заявляє, що його фігуранти подадуть до суду на журналістів.

У Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) заявили, що підприємства, про які йдеться в програмі "Наші гроші" про зловживання при проведенні закупівель для української армії, вже є об'єктами розслідувань НАБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд ухвалив вирок голові компанії "Metalhouse LLC" і його спільнику за співпрацю з бізнесменом Курченком

Росіяни обстріляли п'ять громад у прикордонні, є руйнування й поранені

ДБР викрило групу шахраїв, які виманюють у людей гроші під виглядом співробітників Бюро

У Нью-Йорку чоловік спробував вчинити самоспалення поблизу будівлі суду, де слухають справу Трампа

20 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА