21:08 26.02.2019

Наглядова рада НСТУ закликає керівництво компанії оприлюднити чіткий перелік правил проведення відбору на "Євробачення" та умов для переможця

3 хв читати
Наглядова рада НСТУ закликає керівництво компанії оприлюднити чіткий перелік правил проведення відбору на "Євробачення" та умов для переможця

Наглядова рада ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" (НСТУ) закликає менеджмент НСТУ оприлюднити повне і прозоре зведення правил проведення національного відбору на міжнародний пісенний конкурс "Євробачення" та умов контракту для переможця.

"Наглядова рада ПАТ "НСТУ" закликає виконавчий менеджмент компанії переглянути підходи до роботи з унікальним проектом Суспільного - пісенним конкурсом "Євробачення", забезпечивши завчасне встановлення та оприлюднення вичерпного і прозорого переліку правил проведення національного відбору та умов контракту для переможця, щоб унеможливити усі різночитання і суперечки під час конкурсу, а також підвищити рівень контролю Суспільного мовлення за дотриманням цих правил і збільшити рівень залучення компанії у процес виробництва і трансляції контенту в рамках конкурсу", - йдеться в заяві наглядової ради "НСТУ" щодо ситуації навколо національного відбору на конкурс "Євробачення-2019", оприлюдненій на сайті компанії.

На думку наглядової ради, такі правила мають бути визначені до початку відбору і враховувати контекст, в якому зараз живе українське суспільство: окупацію частини території України державою-агресором, війну за незалежність, яка триває вже понад п'ять років, щоденні втрати на лінії зіткнення. "Адже особа, яка представлятиме Україну на міжнародному конкурсі, має бути виразником не лише власних поглядів, а й поглядів українського суспільства", - наголошується в заяві.

Наглядова рада "НСТУ" висловлює занепокоєння з приводу репутаційних загроз для української суспільного мовлення, що виникли під час проведення національного відбору пісенного конкурсу "Євробачення-2019".

"Відмова переможця національного відбору підписати контракт із ПАТ "НСТУ" із представлення України на "Євробаченні" через незгоду із запропонованими умовами контракту, які не були чітко окреслені до початку відбору - є безпрецедентною ситуацією в історії конкурсу "Євробачення" в Україні. Ця відмова призвела до гострої дискусії в українському суспільстві, стала підставою для обвинувачень на адресу ПАТ "НСТУ", часто протилежних за змістом. Це свідчить про фактичне недотримання одного з основних завдань Суспільного мовника - сприяти консолідації українського суспільства, що визначено в законі «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України»", - наголошується в заяві.

На думку наглядової ради "НСТУ", чітке дотримання правил і процедур має стати головним принципом діяльності Суспільного мовника.

Як повідомлялося, 23 лютого в українському національному відборі на "Євробачення-2019" перемогла співачка Maruv.

Зі ЗМІ стало відомо, що у Maruv заплановано кілька концертів у РФ.

Після цього член правління НСТУ Олександра Кольцова повідомила, що узгодження представника України на "Євробачення-2019" НСТУ проведе протягом 48 годин, а самій співачці надано договір для ознайомлення.

25 лютого Maruv заявила, що готова відмовитися від гастролей у Росії, але її бентежать інші положення договору, який їй запропонувала НСТУ. Зокрема, серед таких пунктів: заборона будь-якої імпровізації на сцені без затвердження НСТУ, негайне передання авторських прав на пісню, що належать світовому лейблу Warner Music, чітке виконання будь-яких вимог і вказівок НСТУ, заборона на спілкування з журналістами без узгодження з НСТУ. За її словами, у разі порушення одного з пунктів передбачено штраф в розмірі 2 млн грн і компенсація збитків на невизначену суму.

25 лютого стало відомо, що ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" (НСТУ) і співачка Maruv не знайшли спільного рішення і не підписали договір про участь виконавиці в цьому конкурсі.

У свою чергу голова правління НСТУ Зураб Аласанія на своїй Facebook-сторінці заявив, що переговори із наступним кандидатом на участь у конкурсі "Євробачення-2019" розпочнуться вранці 26 лютого.

У вівторок, 26 лютого, гурт Freedom-jazz girls band, що посів друге місце в національному відборі на конкурс "Євробачення-2019", повідомив, що відмовився від подальшої участі в конкурсі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА