21:30 26.02.2019

ВС визнав, що "Укрнафта" не мала права поставляти нафту без передоплати

2 хв читати
ВС визнав, що "Укрнафта" не мала права поставляти нафту без передоплати

Велика палата Верховного суду прийняла остаточне судове рішення, яким підтвердила, що ПАТ "Укрнафта" не мала законних підстав поставляти без попередньої оплати 1 млн тонн нафти на загальну суму майже 5 млрд грн, повідомляє Національне антикорупційне бюро України.

За інформацією прес-служби НАБУ, таке рішення суд прийняв у вівторок увечері.

"Таким чином, ВС прийняв до уваги аргументи Національного бюро, яке розслідує відповідну корупційну схему", - сказано в повідомленні Нацбюро.

У НАБУ нагадали, що в лютому 2018 року компанія, яка сама ніколи не закуповувала нафту в ПАТ "Укрнафта", звернулася до Окружного адміністративного суду м.Києва з позовом до Кабінету міністрів України, в якому просила визнати незаконними пункти постанови Кабміну, які зобов'язують держкомпанії поставляти сировину тільки на умовах повної передоплати. "Порушення саме цього пункту стало підставою для порушення кримінального виробництва детективами НАБУ в 2016 році", - повідомили в Бюро.

Окружний адмінсуд м.Києва того ж місяця, а в червні 2018 року - і Київський апеляційний адміністративний суд, задовольнили позов компанії.

У липні 2018 року Кабмін подав до Верховного суду касаційну скаргу на рішення Київського апеляційного адмінсуду, до якої приєдналося НАБУ. Верховний суд відкрив провадження у справі і зупинив виконання рішень Окружного адміністративного суду Києва та Київського апеляційного адмінсуду на період розгляду касаційної скарги уряду.

У НАБУ відзначили, що це рішення ВС посилить здатність Нацбюро у відстоюванні інтересів держави та відшкодування збитків за кримінальні правопорушення. "В результаті активних слідчих і процесуальних дій у 2017 році деякі комерційні компанії-одержувачі нафти добровільно відшкодували ПАТ "Укрнафта" більш 51,7 млн грн", - сказано в повідомленні.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА