07:07 27.02.2019

Меркель зустрінеться з Макроном, і, можливо, обговорить з ним "Північний потік-2"

2 хв читати
Меркель зустрінеться з Макроном, і, можливо, обговорить з ним "Північний потік-2"

Канцлер Німеччини Ангела Меркель у середу зустрінеться з президентом Франції Еммануелем Макроном, сторони, можливо, обговорять тему газопроводу "Північний потік-2", повідомив журналістам офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт.

Раніше він заявив, що на зустрічі будуть обговорюватися "двосторонні питання європейської політики".

"Я не хотів би говорити про деталі. Європейські теми, актуальні двосторонні теми, глобальні питання. Можливість для обговорення питань у Парижі буде, але я не можу повідомити нічого з окремих тем. Ви знаєте, що з цього питання ми активно спілкуємося як раз з Францією", - сказав Ш.Зайберт, відповідаючи на питання про те, чи торкнуться лідери в ході зустрічі теми "Північного потоку-2".

Європейські ЗМІ раніше повідомляли, що між Берліном і Парижем в останні місяці намітився розлад через поправки до європейської газової директиви: Берлін хотів звільнити дорогу для газопроводу, а Париж - підтримати східноєвропейських колег у протидії "Північному потоку-2".

За підсумками обговорення в ЄС був прийнятий компромісний варіант поправок, як очікується, протягом найближчих місяців вони будуть затверджені, конкретна дата не називається.

Голова правління австрійського концерну OMV Райнер Зеле 21 лютого заявив "Інтерфаксу", що сам поки до кінця не розуміє, як будуть працювати поправки до газової директиви ЄС і чим вони загрожують газопроводу "Північний потік-2". OMV входить до будівельного консорціуму нового газопроводу.

За інформацією прес-служби уряду ФРН, зустріч лідерів ФРН та Франції пройде о 14:00, пізніше запланований вихід до преси.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА