10:25 27.02.2019

Журі Каннського кінофестивалю очолить оскароносний режисер Іньярріту

1 хв читати
Журі Каннського кінофестивалю очолить оскароносний режисер Іньярріту

 Мексиканський режисер Алехандро Гонсалес Іньярріту очолить міжнародне журі 72-го Каннського кінофестивалю, повідомила прес-служба кінофоруму в середу.

"Уперше в історії Каннського кінофестивалю його журі очолить мексиканський режисер. Канни представляють кіно всіх видів і жанрів, і завдяки присутності творця картини "Вавилон" це рішення буде більше ніж символічним", - зазначили в прес-службі фестивалю.

У свою чергу А.Г.Іньярріту зазначив, що бути головою журі для нього - велика честь. "Каннський кінофестиваль був для мене дуже важливий із самого початку кар'єри. Я радий і схвильований повернутися сюди як голова журі. Члени журі з радістю і відповідальністю стануть свідками нових робіт кінематографістів з усього світу", - наведено слова режисера в повідомленні.

А.Г.Іньярріту став першим мексиканським режисером, який отримав "Оскар" за кращий фільм ("Бердмен" у 2015 році), і третім за рахунком режисером, якому коли-небудь вдавалося отримати два "Оскари" поспіль за режисуру (2015-го, 2016 року).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА