12:45 27.02.2019

Зустріч родичів військовополонених моряків ВМСУ з дипломатами ЄС та США на есмінці "Дональд Кук" було зірвано через акцію "Хто вбив Катю Гандзюк" - І.Геращенко

1 хв читати
Зустріч родичів військовополонених моряків ВМСУ з дипломатами ЄС та США на есмінці "Дональд Кук" було зірвано через акцію "Хто вбив Катю Гандзюк" - І.Геращенко

 В Одесі на борту ракетного есмінця ВМС США "Дональд Кук" у середу вранці мала відбутися зустріч сімей військовополонених українських моряків з американськими та європейськими дипломатами, проте її було скасовано з міркувань безпеки через проведення напередодні біля есмінця акції "Хто вбив Катю Гандзюк", повідомляє перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Багато сімей добиралися до Одеси здалеку і дуже очікували цієї зустрічі... Ця важлива зустріч сімей заручників із нашими міжнародними партнерами була скасована через інцидент, який стався напередодні.... У вівторок поблизу американського есмінця група активістів влаштувала акцію "Хто вбив Катю Гандзюк". Пояснити, при чому тут американський есмінець, і навіщо саме там влаштовувати акцію, думаю, важко. Але з міркувань безпеки зустріч було скасовано", - написала в середу І.Геращенко у своїй сторінці в соцмережі Facebook.

За її словами, сім'ї моряків у розпачі.

"Мені дуже боляче, коли на страшній смерті молодої жінки продовжуються такі огидні спекуляції, мета яких - аж ніяк не дізнатися правду, а просто провокації. Американський есмінець - це підтримка України, зустріч із сім'ями - це була б підтримка сімей та важливий сигнал РФ із вимогою звільнення моряків. У мене немає слів", - уклала І.Геращенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польські фермери відновили блокування доріг на прикордонні переходи "Краківець" і "Шегині" - Держприкордонслужба

Доценко: Український Червоний Хрест передає досвід, набутий під час війни, міжнародним партнерам

За час війни Росія зруйнувала і пошкодила понад 20 офісів і складів ТЧХУ - Доценко

Понад 20 загонів швидкого реагування ТЧХУ працюють в Україні - гендиректор Доценко

ВАКС засудив мера Рені до дев'яти років позбавлення волі

Держмитслужба України: Ймовірно, планується блокування пункту пропуску "Медика-Мостиська"

Пошуково-рятувальну операцію в Чернігові завершено: 18 загиблих, 78 поранених

Збито всі 13 ударних безпілотників "Шахед", які атакували Україну

Суд обрав запобіжний захід організаторам злочинної групи Чернівецької митниці

Віцеканцлер Німеччини Габек прибув в Україну для підготовки конференції з відновлення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА