14:07 27.02.2019

Українська делегація полишила засідання ТКГ через образливі висловлювання представників ОРДЛО

2 хв читати

У Мінську (Білорусь) представники окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) зірвали засідання гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи (ТКГ) із врегулювання ситуації на Донбасі, повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.

"Новини з Мінська, де в гуманітарній групі українську сторону сьогодні представляли експерти СБУ та МінТОТ (Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб - ІФ). Засідання групи було грубо зірвано базарним тітками ... яких запросили від ОРДЛО, і функція яких: озвучувати темники Кремля", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу, перебуваючи на засіданні Верховної Ради в Києві.

За її інформацією, представники Росії та запрошені з ОРДЛО знову "в категоричній формі відмовилися від усіх пропозицій української сторони": і про передання російській стороні 25 засуджених російських громадян в обмін на українських політв'язнів, і про "помилування 72 сепаратистів в обмін на 19 наших заручників на окупованих територіях". "І влаштували огидну істерику, щойно українські представники заявили вимогу про негайне звільнення військовополонених моряків", - розповіла Геращенко.

За її словами, на засіданні гуманітарної підгрупи ТКГ під час обговорення можливих варіантів обміну заручників запрошена представниця ОРДО недипломатично, "базарно, в образливій і некоректній формі спробувала робити заяви на адресу України і вищого політичного керівництва держави".

"Українська делегація висловила рішучий протест координатору щодо перетворення важкого переговорного процесу на базар із лайливими хамами і полишила залу засідань. Мої колеги жорстко наголосили представникам ОБСЄ та РФ про неприпустимість образливих, недипломатичних висловлювань у рамках переговорного процесу з боку маріонеток Кремля", - повідомила І. Геращенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА