21:19 27.02.2019

О.Гладковський говорить, що готовий до співпраці з правоохоронними органами для якнайшвидшого розслідування справи

3 хв читати
О.Гладковський говорить, що готовий до співпраці з правоохоронними органами для якнайшвидшого розслідування справи

Тимчасово відсторонений від посади перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олег Гладковський назвав журналістське розслідування про розкрадання в оборонному секторі "інформаційною провокацією" та "частиною брудної боротьби за владу", він готовий надати показання відповідним правоохоронним органам для якнайшвидшого встановлення істини.

"Я став жертвою нісенітниці та інформаційних провокацій, які багато людей бачили в цій програмі ("Наші гроші" - ІФ)... Це абсолютно зухвала брехня - люди подають нібито якусь інформацію з анонімного джерела. Але від цього страждає і моя доля, і доля моєї сім'ї... Це не інформація, це частина брудних технологій, частина брудної боротьби за владу", - сказав О.Гладковський в ефірі телеканалу ZIK у середу ввечері.

Він нагадав, що написав заяви до прокуратури та НАБУ щодо розслідування викладених у програмі відомостей, а також написав заяви про негайне відсторонення його від посади першого заступника секретаря РНБО і голови міжвідомчої комісії з питань політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю, щоб "усе було з'ясовано і було дано необхідну оцінку".

За словами О.Гладковського, в період виборчої кампанії він хотів би повністю забезпечити проведення розслідування "в прозорій ситуації".

"Сьогодні я звернувся і до антикорупційного прокурора, і до Національного антикорупційного бюро щодо необхідності проведення розслідування", - сказав він, додавши, що в середу на Комітеті Верховної Ради з питань запобігання корупції було розглянуто його заяву до цих органів.

Відповідаючи на запитання глядача, чи викликали його на допит, він сказав: "Я готовий і навіть зараз, і завтра, коли мене запросять... мене викличуть для показань, я готовий усе це зробити... Я хочу, щоб усе це закінчилося якнайшвидше, і готовий зробити для цього все, що від мене залежить".

На запитання, хто розслідуватиме - Генпрокуратура чи НАБУ, сказав, що не знає підслідності.

Крім того, О.Гладковський повідомив, що його син Ігор, який також фігурує в журналістському розслідуванні, подав позов про захист честі та гідності проти журналістів. Він переконаний, що його син став заручником "брудної роботи і брудних справ цих людей".

Як повідомлялося, команда журналістських розслідувань Bihus.Info представила 25 лютого фільм, в якому стверджується, що Ігор Гладковський, син першого заступника секретаря РНБО О.Гладковського, разом з Віталієм Жуковим і Андрієм Рогозою через фірми-прокладки постачали оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними вдвічі-вчетверо цінами. Згідно з даними журналістів, розмір розкрадань сягає щонайменше 250 млн грн.

Автори розслідування стверджують, що до корупційних операцій причетні О.Гладковський, який раніше був бізнес-партнером нинішнього президента країни Петра Порошенка, екс-керівник "Укрспецекпорту" та голова держконцерну "Укроборонпром" Павло Букін, а також директори підприємств (зокрема, Ізюмського приладобудівного заводу та КБ ім. Морозова) та інші посадові особи держконцерну. У матеріалі також зазначено, що операції організовували через три основні фірми-прокладки, а однією з яких нібито був завод "Кузня на Рибальському", що належав на той момент П.Порошенку.

І.Гладковський заявив, що подасть до суду на авторів фільму, які звинувачують його в причетності до корупції в оборонному секторі.

О.Гладковський звернувся до правоохоронних органів із заявою про перевірку оприлюднених у журналістському розслідуванні Bihus.Info фактів про незаконні операції під час закупівель в армії, а також попросив тимчасово призупинити його повноваження першого заступника секретаря РНБО.

27 лютого прес-служба НАБУ повідомила, що детективи Бюро внесли відомості до ЄРДР і розпочали досудове розслідування за ознаками привласнення, витрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. "Встановлено, що частину описаних подій уже досліджують у рамках досудових розслідувань, здійснюваних детективами Національного бюро. Що стосується інших фактів можливого заволодіння грошовими коштами державних підприємств і державного бюджету України, вчиненого організованою групою в особливо великих розмірах, 26.02.2019 детективи НАБУ внесли відомості до ЄРДР і розпочали досудове розслідування за ознаками скоєння кримінального злочину за ч. 5 ст. 191 КК України", - заявили в НАБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА