12:32 28.02.2019

Суд зобов'язав ДБР відкрити справу за розголошення генпрокурором відомостей досудового розслідування в справі Гандзюк - адвокат

2 хв читати

Печерський районний суд Києва ухвалив зобов'язати Державне бюро розслідувань (ДБР) внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) відомості про розголошення генеральним прокурором України Юрієм Луценком даних досудового розслідування у кримінальному провадженні про вбивство активістки, радника мера Херсона Катерини Гандзюк, повідомив адвокат Масі Найєм.

"Печерський районний суд міста Києва постановив зобов'язати уповноважених осіб Державного бюро розслідувань внести відомості до ЄРДР за моєю заявою про вчинення генеральним прокурором України Юрієм Луценком кримінального злочину передбаченого за ч. 2 ст. 387. Йдеться про розголошення даних досудового слідства у справі Катерини Гандзюк", - написав Масі Найєм на сторінці у Facebook у четвер.

За його словами, через 24 години ДБР зобов'язане надати виписку з ЄРДР.

М.Найєм нагадав, що 27 грудня 2018 року подав до ДБР заяву про вчинення Ю.Луценком злочину, передбаченого ч. 2 ст. 387 КК України, тобто розголошення даних оперативно-розшукової діяльності, досудового розслідування, вчинене, зокрема, прокурором незалежно від того, чи брав він безпосередню участь у досудовому розслідуванні.

"ДБР неправомірно відмовилося реєструвати кримінальне провадження (за законом, слідчі/прокурори зобов'язані реєструвати кримінальне провадження в разі надходження заяви)", - додав адвокат.

Він також виклав у Facebook фотокопію ухвали Печерського райсуду Києва від 28 лютого. У документі зазначено: "Суд постановив: скаргу Найєма Масі-Мустафи на бездіяльність уповноважених осіб Державного бюро розслідувань щодо невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви про кримінальне правопорушення - задовольнити. Зобов'язати уповноважених осіб Державного бюро розслідувань внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за заявою Найєма Масі-Мустафи про вчинення кримінального правопорушення від 27 грудня 2018 року... розпочати досудове розслідування і через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику виписку з Єдиного реєстру досудових розслідувань".

Це рішення суду оскарженню не підлягає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА