13:40 28.02.2019

Інженерно-технічне облаштування держкордону України з РФ мають намір продовжити з 1 березня

2 хв читати
Інженерно-технічне облаштування держкордону України з РФ мають намір продовжити з 1 березня

 Роботи з інженерно-технічного облаштування українсько-російського держкордону продовжаться з 1 березня в разі сприятливої погоди, кінцевий термін реалізації проекту - 2021 рік, повідомив спікер Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

"З 1 березня в разі сприятливих погодних умов продовжаться роботи з інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону", - сказав він на брифінгу в четвер у Києві.

Спікер відомства нагадав, що проект, затверджений постановою уряду в травні 2015 року, передбачає створення на українсько-російській ділянці системи "інтелектуального кордону", яка об'єднує технічні, інженерні та фортифікаційні новації і дасть можливість максимального контролю над лінією держкордону та запобігання її порушення.

"Наразі кінцевий термін реалізації проекту - це 2021 рік. У 2015-2018 роках на реалізацію проекту було виділено 1,3 млрд грн. За ці кошти обладнано та оснащено майже 30% протяжності українсько-російського кордону: майже 340 км протитранспортних ровів, 250 км рокадних доріг, переоснащено п’ять прикордонних підрозділів, обладнано достатню кількість опорних пунктів, придбано унікальне технічне обладнання для дистанційного контролю та багато іншого", - навів дані О.Слободян.

За його словами, на 2019 рік план передбачає виділення з бюджету 400 млн грн. За ці кошти планується розгорнути значну кількість комплексів відеоконтролю та сигналізації, облаштувати 50 км протитранспортних ровів, 9,5 км сітчастої огорожі, майже 48 км загороджень із спіралі типу "Єгоза", прокласти 65,8 км рокадних доріг, обладнати 40 переходів рокадних доріг через складні ділянки, виконати роботи з реконструкції приміщень для підрозділів охорони кордону на трьох об'єктах тощо.

"Ефективність проекту підтверджується вже тим, що на ділянках, де система діє, можливість порушення лінії кордону практично зведена до нуля", - зазначив спікер прикордонного відомства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА