20:43 28.02.2019

Суд заарештував два особняки Фірташа в Лондоні на вимогу банку ВТБ

2 хв читати
Суд заарештував два особняки Фірташа в Лондоні на вимогу банку ВТБ

Високий судна Англії та Уельсу прийняв рішення про арешт майна українського бізнесмена Дмитра Фірташа в цій країні як забезпечувальний захід на вимогу російського банку ВТБ, що домагається повернення кредитів на суму 2,5 млрд рублів, повідомив "Коммерсантъ" у четвер із посиланням на банк.

Видання, спираючись на свої джерела, уточнило, що в Лондоні заарештовано два особняки та інше майно Д.Фірташа, що оцінюється більш ніж у GBP50 млн.

Зокрема, йдеться про п'ятиповерховий особняк загальною площею понад 1,5 тис. кв. м у престижному районі Найтсбридж поряд із Гайд-парком та історичну будівлю площею близько 2,6 тис. кв. м, що була частиною колишньої станції лондонського метро "Бромптон-роуд".

За даними "Коммерсанта", окрім особняків, суд наклав арешт на акції Д.Фірташа в кінокомпанії Via Film Ltd, вартість яких, згідно з фінансовою звітністю, становить близько GBP2 млн.

У публікації зазначено, що Лондонський суд на підтримку рішення окружного суду кіпрського міста Лімасол також зобов'язав відповідача розкрити всі свої активи, на які може бути звернене стягнення.

Як повідомлялося, в середині січня цього року кіпрський суд наклав арешт на все рухоме і нерухоме майно Д.Фірташа майже на $46 млн, а забезпечувальні заходи стосувалися і головної компанії Group DF Holdings Limited. Приводом став позов ВТБ, якому заборгували понад 2,5 млрд рублів дві структури українського бізнесмена: ПрАТ "Юкрейніан Кемікал Продактс" і ТОВ "Титанові інвестиції", що є власниками низки заводів у Криму.

Group DF, що об'єднує активи Д.Фірташа, заявила про безпідставність і протизаконність претензій ВТБ і намір оскаржити рішення кіпрського суду. У групі також зазначили, що запровадження забезпечувальних заходів жодним чином не впливає на роботу бізнесів групи ні в Україні, ні за кордоном.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА