22:46 28.02.2019

Порошенко і Домбровскіс обговорили необхідність посилення тиску на Кремль для виконання Росією Мінських угод

2 хв читати
Порошенко і Домбровскіс обговорили необхідність посилення тиску на Кремль для виконання Росією Мінських угод

Президент України Петро Порошенко і віце-президент Європейської комісії з питань євро і соціального діалогу, фінансової стабільності, фінансових послуг та Союзу ринків капіталу Валдіс Домбровскіс під час зустрічі, яка відбулася в четвер увечері обговорили ситуацію на Донбасі, в азово-чорноморському регіоні, a також стан реалізації кредитної угоди між Україною і Євросоюзом.

"Глава Української держави та віце-президент Європейської комісії обговорили необхідність посилення тиску на Кремль, зокрема для повного виконання російською стороною Мінських угод, зупинки повзучої анексії Азовського моря, звільнення всіх українських військовополонених, повернення окупованих територій", - повідомляє в четвер увечері прес- служба глави Української держави.

П.Порошенко привітав запланований візит В.Домбровскіса на українське Приазов'я і звернувся до віце-президента ЄК з пропозицією щодо розробки ЄС спеціального пакета соціально-економічної допомоги цьому регіону.

"Співрозмовники також обговорили стан реалізації Меморандуму про взаєморозуміння та Кредитної угоди між Україною і Європейським Союзом щодо Четвертої програми макрофінансової допомоги Україні обсягом 1 млрд євро", - йдеться в повідомленні.

Віце-президент Єврокомісії високо оцінив зусилля президента і уряду України щодо впровадження політичних і соціально-економічних реформ і запевнив у продовженні всебічної підтримки України з боку Євросоюзу на шляху перетворень та імплементації Угоди про асоціацію.

П.Порошенко нагородив В.Домбровскіса орденом князя Ярослава мудрого II ступеня "за значний особистий внесок у розвиток співробітництва між Україною та Європейським Союзом, вагомі заслуги у відстоюванні державного суверенітету і територіальної цілісності, підтримку реалізації реформ і євроінтеграційного курсу України".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА