07:28 01.03.2019

Бойовики 13 разів за добу відкривали вогонь по позиціях ЗС України, без втрат

2 хв читати
Бойовики 13 разів за добу відкривали вогонь по позиціях ЗС України, без втрат

Бойовики незаконних збройних формувань за минулу добу 13 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, втрат серед українських військових немає, повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил.

"28 лютого російські окупаційні війська 13 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ. При цьому озброєння, заборонене мінськими домовленостями, противник застосував 16 разів, витративши 143 снаряда і міни калібру 122, 120 і 82-мм. Також російсько-окупаційні війська вели вогонь по позиціях підрозділів Об'єднаних сил з бойових машин піхоти, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї ... Втрат серед особового складу Об'єднаних сил немає", - йдеться в повідомленні на сторінці штабу ООС в соцмережі Фейсбук у п'ятницю вранці.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики сім разів обстріляли опорні пункти ООС: з мінометів калібрів 120 і 82-мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів - біля н.п. Широкине; двічі, з артилерійських систем калібру 122-мм, мінометів калібрів 120 і 82-мм і великокаліберних кулеметів - поблизу Лебединського; двічі, з артилерійських систем калібру 122-мм, мінометів калібру 120-мм і автоматичних станкових гранатометів - навколо Водяного; двічі, з мінометів калібру 82-мм і гранатометів різних систем - у Гнутового.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики шість разів обстріляли українські позиції: з мінометів калібру 120-мм - поблизу Троїцького; з мінометів калібру 82-мм - навколо Шумів; з артилерійських систем калібру 122-мм - поблизу Новозванівки; з мінометів калібру 120-мм - у Попасної; з мінометів калібрів 120 і 82-мм, озброєння бойових машин піхоти БМП-1 і гранатометів різних систем - біля Золотого-4; з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - поблизу Хутора Вільного.

"Підрозділи, які зазнали вогневого впливу противника, відповідали на ворожий вогонь застосуванням усіх наявних чергових вогневих засобів", - сказано в повідомленні.

За даними української розвідки, 28 лютого був ліквідований один і поранено троє бойовиків. Окрім того, знищено чотири одиниці озброєння і військової техніки супротивника, в тому числі самохідна артилерійська установка і протитанковий ракетний комплекс.

"З початку поточної доби позиції наших військ ворог не обстрілював", - підкреслили в штабі ООС.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА