08:17 01.03.2019

Незаконно виділені під гаражі території колишнього заводу в центрі Харкова повернули громаді

2 хв читати
Незаконно виділені під гаражі території колишнього заводу в центрі Харкова повернули громаді

Земельну ділянку площею 40 га на території колишнього заводу "Серп і Молот" в центрі Харкова, незаконно виділену під гаражі, повернули у власність громади міста, повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

"У зв'язку з виявленими порушеннями (при виділенні землі - ІФ) прокуратура звернулася до суду з позовами про визнання недійсними рішень про виділення ділянок, а також державних актів на землю. Зараз провадження у справах закрито в зв'язку з добровільним виконанням відповідачами позовних вимог прокурора", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

За інформацією прокуратури, в 2008-12 рр. Харківська міськрада вирішила виділити цю ділянку вартістю 535 млн грн на безоплатній основі двом гаражним кооперативам, засновниками яких були одні й ті самі люди. Крім того, ці ж люди були засновниками інших підприємств, яким міськрада вже виділяла землі під житлову та нежитлову забудову.

У прокуратурі зазначають, що рішення про розміщення гаражів на цій території суперечить державним будівельним нормам. "З огляду на те, що на один гараж відводиться близько 30 кв.м., власники кооперативу мали побудувати на виділених ділянках близько 13 тис. боксів. Але в даному районі не проживає такої кількості людей, що мають власний транспорт. До того ж, відстань між гаражами і житловою зоною не має перевищувати кілометра, а сама територія запланованого гаражного комплексу значно більше", - наголошується в повідомленні прес-служби.

Крім цього, гаражна забудова цих територій суперечить зонуванню міста.

Будівництво на виділених ділянках так і не було розпочато. При цьому коштів за землю міськбюджет не отримував, оскільки одним з рішень міськради гаражні кооперативи звільнили від сплати земельного податку.

Порушення вимог земельного законодавства були виявлені під час розслідування кримінального провадження щодо організації незаконного сміттєвого полігону на суміжній території.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

США готують пакет озброєнь для України на $1 млрд

ВР має намір визначити Держспецзв'язку органом, що реалізує політику щодо забезпечення безпілотними системами та засобами РЕБ

Уряд виділив ще понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій - Шмигаль

Для повноцінного запуску Держреєстру нерухомих пам'яток потрібно понад 5 років - Шуляк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА