10:20 01.03.2019

Харківський бронетанковий завод модернізує танки Т-80БВ, які постачають до підрозділів ДШВ і морпіхів

2 хв читати
Харківський бронетанковий завод модернізує танки Т-80БВ, які постачають до підрозділів ДШВ і морпіхів

Держпідприємство "Харківський бронетанковий завод" модернізувало танк Т-80БВ, який уже серійно постачається до танкових підрозділів десантно-штурмових військ і морської піхоти України.

"Танк Т-80БВ, як і Т-64 зразка 2017 року, отримав тепловізійний приціл, новий динамічний захист, додатковий захист бортів, нову цифрову радіостанцію, сучасні нічні прилади спостереження з електронно-оптичним перетворювачем третього покоління, а також засоби супутникової навігації", - повідомляє прес-служба держконцерну "Укроборонпром", до якого входить Харківський бронетанковий завод.

В інформації зазначено, що нове оснащення Т-80БВ дає змогу значно посилити бойові характеристики машини.

"Наприклад, нова система навігації дозволяє в режимі онлайн обмінюватися надійно зашифрованими даними про місцезнаходження кожної машини на всіх ланках управління від командира взводу до керівництва всієї бойової операції", - зазначають у держконцерні.

Новий динамічний захист значно посилює рівень захищеності бойової машини та ефективно протидіє всім сучасним протитанковим засобам ураження: кумулятивним і бронебійним, а також ударно-кумулятивним боєприпасам типу "ударне ядро". При цьому встановлюється він у штатні контейнери динамічного захисту.

"А прицільний комплекс навідника з інтегрованим тепловізором забезпечує виявлення, розпізнавання та знищення противника вогнем 125-мм гармати у будь-який час доби та за будь-яких погодних умов", - йдеться в повідомленні.

Водночас, як і у випадку з Т-64, оснащення новими приладами відбувається під час звичайного регламентного ремонту, що дає змогу значно скоротити витрати часу для модернізації наявного парку Т-80.

Крім того, ДП "Харківський бронетанковий завод" уже цього року розпочне роботи з модернізації Т-80УД, що стоять на озброєнні української армії, до рівня Т-84.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА