20:46 01.03.2019

Апеляцію щодо запобіжного заходу Мангеру перенесено на 4 березня

2 хв читати

Засідання суду з розгляду апеляції на обрання запобіжного заходу підозрюваному в організації вбивства громадської активістки Катерини Гандзюк Владиславу Мангеру відбудеться 4 березня, тоді, як 3 березня термін обраного запобіжного заходу завершується, повідомляє громадська ініціатива "Хто замовив Катю Гандзюк" на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Сьогодні з третьої спроби на засідання щодо апеляції про обрання запобіжного заходу В.Мангеру з'явилися, нарешті, і обвинувачений, і адвокати. З самого ранку розгляд справи адвокати затягували. Тонною беззмістовних клопотань про відводи та інші запити. Дотягнувши до вечора, суд оголосив про перерву в засіданні до 4го березня 17:10. Але! Сам термін запобіжного заходу завершується 3 березня", - йдеться в повідомленні.

У громадській ініціативі зазначають, що це дає В.Мангеру можливість того самого дня, "наприклад, залишити країну".

Активісти розцінюють це як бездіяльність і саботаж системи правопорядку і правосуддя, і що "ні судова гілка, ні прокуратура не мають достатньої мотивації для встановлення справедливості в цій справі".

Як повідомлялося, батько загиблої радниці мера Херсона К.Гандзюк, Віктор Гандзюк, на засіданні ТСК Верховної Ради з контролю за розслідуванням нападів на громадських активістів висловив сподівання, що партії "Блок Петра Порошенка" і "Батьківщина" припинять політичне співробітництво з членами цих партій із Херсонської обласної ради та державної обласної адміністрації, які співпрацюють із підозрюваним в організації вбивства його дочки. За словами В.Гандзюка, з цим підозрюваним співпрацює, зокрема, голова Херсонської облради, член партії "Батьківщина" В.Мангер.

31 січня В.Мангер прийняв рішення вийти з партії "Батьківщина" на час розслідування справи про вбивство К.Гандзюк. Він наголосив, що вважає обвинувачення на свою адресу в зв'язку зі справою К.Гандзюк безпідставними і голослівними.

11 лютого генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що В.Мангеру оголошено про підозру в організації вбивства К.Гандзюк. 15 лютого Шевченківський районний суд Києва обрав В.Мангеру запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 3 березня (на 16 днів) з правом внесення застави в розмірі 2 млн 497 тис. грн. Того самого дня він вийшов із СІЗО після внесення застави.

28 лютого Шевченківський районний суд Києва відклав на прохання обвинувачення розгляд клопотання про продовження терміну дії зобов'язань, покладених на В.Мангера. Також в інформації суду зазначається, що під час судового засідання сторона захисту заявила відвід слідчому судді.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА