07:55 02.03.2019

На 12 років в'язниці заочно засуджений бойовик ДНР

2 хв читати
На 12 років в'язниці заочно засуджений бойовик ДНР

У Житомирі до 12 років позбавлення волі заочно засудили учасника незаконних збройних формувань терористичної організації "ДНР", повідомив спікер Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко.

"У четвер, 28 лютого 2019, Корольовський районний суд Житомира виніс вирок, яким 33-річний чоловік визнаний винним у скоєнні злочинів за ч. 1 ст. 2583, ч. 2 ст. 260 КК України, та призначив покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 12 років з конфіскацією майна", - написав А.Лисенко на своїй сторінці в Фейсбук.

Як зазначається, були зібрані незаперечні докази, підтверджені під час судового розгляду, про те, що зазначена особа протягом 2014-2016 років добровільно перебувала в складі незаконних збройних формувань, створених так званою "ДНР", що діють на тимчасово окупованій території.

Зокрема, соратник ДНР, в складі протизаконних груп, таких як "1-а окрема слов'янська мотострілецька бригада", "Окрема бригада спеціального призначення "Схід"," 3-я рота окремого батальйону спеціального призначення "Патріот", чинив озброєний опір і незаконну протидію виконанню службових обов'язків правоохоронцями та військовослужбовцями Збройних сил України, задіяними в проведенні АТО.

"Керуючись принципом невідворотності покарання за вчинення тяжкого та особливо тяжкого злочинів, у зв'язку з приховуванням обвинуваченого на тимчасово окупованій території України та за її межами, суд прийняв рішення про проведення спеціального попереднього розслідування і судового провадження (за відсутності обвинуваченого). Таким чином, уродженця Донецької області, який з 2015 року перебуває в розшуку, заочно засуджено до позбавлення волі строком на 12 років", - сказано в повідомленні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА