08:21 02.03.2019

США вимагають від Росії негайно звільнити полонених українських моряків

2 хв читати
США вимагають від Росії негайно звільнити полонених українських моряків

Директор агентства Міністерства оборони США з питань зниклих під час конфліктів Келлі МакКегі на зустрічі з міністром у справах ветеранів України Іриною Фріз заявив про вимогу від Російської Федерації негайно звільнити українських моряків.

"Дякую за принципову позицію США щодо звільнення наших військовополонених. Нині безвісти зниклими вважається 73 українських військовослужбовців Збройних сил України, 14 представників Національної гвардії і 5 прикордонників. У 2018 році парламент ухвалив Закон "Про правовий статус осіб зниклих безвісти". Згідно з цим нормативно-правовим актом створено Реєстр безвісти зниклих осіб. Викликом для нас є питання ідентифікації. Тому нам потрібен досвід успішної діяльності лабораторії з ідентифікації вашого Агентства", - зазначила І.Фріз під час зустрічі.

Також вона повідомила про відкриття 18 лютого гуманітарного тренінгового центру в Дніпрі, покликаного підвищити рівень кваліфікації персоналу і міжвідомчу координацію всіх причетних до цього процесу служб. Зокрема, працівників, які здійснюють судово-медичну експертизу, національну поліцію, а також представників Збройних сил України.

Директор Агентства Міністерства оборони США з питань зниклих безвісти під час конфліктів Келлі МакКегі запевнив про готовність надати дорадчу допомогу Україні в становленні такого центру і висловив надію на подальшу співпрацю.

"Ми здійснюємо особливий вид опіки над нашими військовими. Повертаємо їх додому навіть через багато років. Вони гідно виконали свій обов'язок і це наша повага їм та їхнім родинам", - сказав він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА