11:38 03.03.2019

Справа, в якій фігурує мій син, була штучно скомпільована з брехливих провокаційних фактів - Гладковський

3 хв читати
Справа, в якій фігурує мій син, була штучно скомпільована з брехливих провокаційних фактів - Гладковський

Справу, в якій фігурує мій син, було штучно складено з брехливих провокаційних фактів, заявив тимчасово відсторонений з посади перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олег Гладковський.

"Україна - правова держава. Справу, в якій фігурує мій син, що, очевидно, була штучно складена з брехливих провокаційних фактів і продана за 30 срібняків, намагаються використовувати у виборчій кампанії. Моїм опонентам, як я бачу, не цікаве неупереджене розслідування НАБУ, і тому вони залучають радикальні організації до вуличних акцій і посилають їх атакувати будинок мого сина", – йдеться в заяві О.Гладковського, який прокоментував акцію націоналістичних організацій перед будинком його сина.

За словами першого заступника секретаря РНБО підсумком таких дій, стане тільки "картинка" для ЗМІ, а його син повністю співпрацює зі слідством.

"Я написав заяву про відсторонення від посади на час слідства, а мій син повністю співпрацює з правоохоронними органами для розслідування оприлюдненої інформації. Ми просимо припинити силовий тиск на нашу сім'ю і на слідство. Ми підтримуємо максимальну прозорість цієї справи для суспільства, парламентського та міжнародного контролю", – наголосив політик у своїй заяві.

Акція представників Національних дружин відбулася перед будинком сина О.Гладковського після суботнього маршу Нацдружин у центрі Києва.

Як повідомлялося, команда журналістських розслідувань Bihus.Info представила 25 лютого фільм, в якому стверджується, що Ігор Гладковський, син першого заступника секретаря РНБО О.Гладковського, разом із Віталієм Жуковим і Андрієм Рогозою через фірми-прокладки постачали оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними вдвічі-вчетверо цінами. Згідно з даними журналістів, розмір розкрадань сягає щонайменше 250 млн грн.

Автори розслідування стверджують, що до корупційних операцій причетні О.Гладковський, який раніше був бізнес-партнером нинішнього президента країни Петра Порошенка, екс-керівник "Укрспецекпорту" та голова держконцерну "Укроборонпром" Павло Букін, а також директори підприємств (зокрема, Ізюмського приладобудівного заводу та КБ ім. Морозова) та інші посадові особи держконцерну. У матеріалі також зазначено, що операції організовували через три основні фірми-прокладки, а однією з яких нібито був завод "Кузня на Рибальському", що належав на той момент П.Порошенку.

І.Гладковський заявив, що подасть до суду на авторів фільму, які звинувачують його в причетності до корупції в оборонному секторі. О.Гладковський звернувся до правоохоронних органів із заявою про перевірку оприлюднених у журналістському розслідуванні Bihus.Info фактів про незаконні операції під час закупівель в армії, а також попросив тимчасово призупинити його повноваження першого заступника секретаря РНБО.

27 лютого прес-служба НАБУ повідомила, що детективи бюро внесли відомості до ЄРДР і розпочали досудове розслідування за ознаками привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. "Встановлено, що частину описаних подій вже досліджують у рамках досудових розслідувань, які ведуть детективи Національного бюро. Що стосується інших фактів можливого заволодіння грошовими коштами державних підприємств і державного бюджету України, вчиненого організованою групою в особливо великих розмірах 26.02.2019 детективи НАБУ внесли відомості до ЄРДР та почали досудове розслідування за ознаками вчинення кримінального злочину за ч. 5 ст. 191 КК України", - заявили в НАБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА