16:04 03.03.2019

У Криму затримали архієпископа ПЦУ Климента

2 хв читати
У Криму затримали архієпископа ПЦУ Климента

Архієпископа Сімферопольського і Кримського Православної Церкви України Климента затримали в Сімферополі співробітники російської поліції, наразі він перебуває у відділенні поліції, повідомляє уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

За її словами, їй вже вдалося зв'язатися з архієреєм. "За словами Климента, зараз він перебуває в одному з райвідділів поліції Сімферополя. Приблизно годину тому його вивели з автобуса, пояснивши, що в його сумках є речі, які він нібито вкрав із церкви. Климент запевнив мене, що в поліції лише через півгодини після затримання дізналися, ким він є, а саму справу сфабрикували майже одразу", - написала Л.Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у неділю.

Омбусмен заявила, що вважає причиною затримання Климента його заплановану поїздку в СІЗО міста Ростов-на-Дону для відвідування українського політв'язня Павла Гриба, на що ростовський суд раніше дав дозвіл. "РФ боїться, що всьому світу стане відома правда про стан здоров'я Павла. Їм є, що приховувати! До цього судове засідання стосовно Павла перенесли, коли в Росію приїхав лікар, який мав розповісти про реальний стан здоров'я політв'язня", - написала Л.Денісова.

Громадський активіст Андрій Щекун повідомив, що архієпископа Климента затримали просто в автобусі на центральному автовокзалі Сімферополя (вул. Київська, 4), де він перебував і на якому планував їхати в Ростов-на-Дону, щоб провідати П.Гриба. Спочатку архієрея везли в Київській райвідділ поліції, пізніше він уточнив, що архієпископа відвезли в Центральний райвідділ поліції Сімферополя, де станом на 13.20 він і перебував в очікуванні слідчого і адвокатів.

Адвокат Еміль Курбедінов повідомив, що прибув до архієрея у відділення поліції. "З Архієпископом Сімферопольським і Кримським Климентом все добре. Перебуваю поруч у відділі поліції. Зараз даємо пояснення. Всі подробиці пізніше", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА