19:48 03.03.2019

Християнські демократи Бельгії відреагували на образливі висловлювання угорського прем'єра

2 хв читати
Християнські демократи Бельгії відреагували на образливі висловлювання угорського прем'єра

У нідерландськомовній і франкофонній християнсько-демократичних партіях Бельгії висловили обурення висловлюваннями прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана на їх адресу, що прозвучали в інтерв'ю німецькому виданню Welt am Sonntag.

Угорський лідер назвав "корисними ідіотами" бельгійські партії Християнські демократи і фламандці (CD & V) і Гуманістичний демократичний центр (CDH), а також люксембурзьку Християнсько-соціальну народну партію (CSV). Їх, за його словами, використовують у своїх інтересах ліві сили, щоб атакувати представлену найбільшою політичною фракцією в Європарламенті Європейську народну партію (ЄНП), в яку входить партія Орбана - Угорський громадянський союз (Фідес).

Ці три партії адресували 28 лютого лист керівництву ЄНП з вимогою виключення Фідес. "Ексцеси Орбана неприйнятні для нас. Вони стали нестерпними", - підкреслювалося в листі.

Раніше повідомлялося, що за виключення партії В.Орбана виступили члени ЄНП з Португалії, Фінляндії та Швеції.

"Саме тоді, як вони вважають, що ведуть інтелектуальну боротьбу, насправді вони служать інтересам інших, інтересам своїх супротивників", - заявив Орбан, зазначивши, що його критики не бачать прагнення соціалістів та інших лівих послабити ЄНП і перехопити політичне лідерство в Євросоюзі.

Угорський прем'єр відомий своїми протиріччями з інститутами ЄС, особливо з питання міграційної політики. Він навіть зробив інформаційну кампанію в країні проти ініціатив Брюсселя. Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер особисто звинувачував В.Орбана в неправдивій інформації про цілі політики ЄС.

Європейська комісія 28 лютого опублікувала відповідь на кампанію угорського уряду, "що включає рекламні щити, повноформатні публікації в газетах і лист прем'єр-міністра, адресований усім громадянам Угорщини, під назвою" Ви теж маєте право знати, що планує Брюссель!". "Європейська комісія згодна, що громадяни заслуговують знати правду про те, що робить ЄС. Але ми вважаємо, що вони заслуговують фактів, а не вигадки. Угорська урядова кампанія спотворює правду і намагається намалювати похмуру картину секретної змови, спрямованої на стимуляцію міграції в Європу", - йшлося у відповіді ЄК.

Після інтерв'ю В.Орбана німецькій газеті голова CD & V Вутер Беке заявив, що бачить у висловлюваннях прем'єр-міністра Угорщини одні тільки fake news. "З огляду на майбутній Brexit, перед обличчям викликів у сфері клімату, безпеки ... нам потрібні творці, а не руйнівники. CD & V бажає, щоб ЄНП була партією творців", - сказав фламандський політик, слова якого розтиражували в неділю бельгійські ЗМІ.

Колишній голова CDH Бенуа Лютжен у відповідь на інтерв'ю В.Орбана процитував в "Твіттері" французького письменника Жоржа Куртеліна: "Зійти за ідіота в очах дурня - насолода для гурмана".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА