20:00 03.03.2019

Митрополит Епіфаній: Закликаю російську поліцію негайно звільнити архієпископа Климента, припинити знущання над ним і над здоровим глуздом

2 хв читати
Митрополит Епіфаній: Закликаю російську поліцію негайно звільнити архієпископа Климента, припинити знущання над ним і над здоровим глуздом

Предстоятель Православної церкви України (ПЦУ) митрополит Київський і всієї України Епіфаній закликав російську поліцію звільнити затриманого в неділю вдень Архієпископа Сімферопольського і Кримського Православної Церкви України Климента.

"Обурені безпідставним затриманням архієпископа Климента російської поліцією сьогодні вдень у Сімферополі. Йому висувають абсурдні обвинувачення - нібито він вкрав у власному храмі церковні речі, а потім нецензурно лаявся в громадському місці. Закликаю російську поліцію негайно звільнити нашого архієрея, архієпископа Климента, припинити знущання над ним і над здоровим глуздом!", - написав митрополит Епіфаній у своєму акаунті в Твіттер у неділю ввечері.

Окрім того, митрополит попросив "усіх, хто може вплинути на російську владу" вплинути на якнайшвидше звільнення владики Климента.

Митрополит Епіфаній також закликав віруючих молитися за "захист владики Климента від переслідування".

Як повідомлялося, в неділю вдень Архієпископ Сімферопольський і Кримський Православної Церкви України Климент у Сімферополі був затриманий і направлений до відділення поліції.

За повідомленням уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової, їй вже вдалося зв'язатися з архієреєм. "За словами Климента, зараз він перебуває в одному з райвідділів поліції Сімферополя. Приблизно годину тому його вивели з автобуса, пояснивши, що в його сумках є речі, які він нібито вкрав із церкви. Климент запевнив мене, що в поліції лише через півгодини після затримання дізналися, ким він є, а саму справу сфабрикували майже одразу", - написала Л.Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у неділю.

Омбудсмен заявила, що вважає причиною затримання Климента його заплановану поїздку в СІЗО міста Ростов-на-Дону для відвідування українського політв'язня Павла Гриба, на що ростовський суд раніше дав дозвіл. "РФ боїться, що всьому світу стане відома правда про стан здоров'я Павла. Їм є, що приховувати! До цього судове засідання стосовно Павла перенесли, коли в Росію приїхав лікар, який мав розповісти про реальний стан здоров'я політв'язня", - написала Л.Денісова.

Громадський активіст Андрій Щекун повідомив, що архієпископа Климента затримали просто в автобусі на центральному автовокзалі Сімферополя (вул. Київська, 4), де він перебував і на якому планував їхати в Ростов-на-Дону, щоб провідати П.Гриба. Спочатку архієрея везли в Київській райвідділ поліції, пізніше він уточнив, що архієпископа відвезли в Центральний райвідділ поліції Сімферополя, де станом на 13.20 він і перебував в очікуванні слідчого і адвокатів.

Адвокат Еміль Курбедінов повідомив, що прибув до архієрея у відділення поліції. "З Архієпископом Сімферопольським і Кримським Климентом все добре. Перебуваю поруч у відділі поліції. Зараз даємо пояснення. Всі подробиці пізніше", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА