07:22 04.03.2019

Трамп і Сі Цзіньпін можуть підписати угоду про торгівлю в кінці березня

2 хв читати
Трамп і Сі Цзіньпін можуть підписати угоду про торгівлю в кінці березня

Угода про торгівлю між США і Китаєм може бути підписана президентом Дональдом Трампом і головою КНР Сі Цзіньпіном 27 березня, повідомила Wall Street Journal.

"Незважаючи на труднощі, які зберігаються, переговори досягли такого рівня прогресу, що офіційної угоди може бути досягнуто на саміті між президентом Трампом і китайським головою Сі Цзіньпіном, ймовірно, 27 березня, після того, як пан Сі завершить візити до Італії та Франції, повідомляють джерела, обізнані з планами", - пише видання.

Воно зазначило, що "в рамках угоди Китай зобов'язується допомогти вирівняти умови гри", зокрема, активізувати закупівлі американських товарів для скорочення торгового дефіциту США в двосторонній торгівлі.

На зустрічі лідерів США і Китаю в Буенос-Айресі в рамках G20 була досягнута домовленість протягом 90 днів не вводити нових взаємних торгових мит після 1 січня 2019 року.

Раніше Д.Трамп попереджав, що мита на китайські товари вартістю $ 200 млрд можуть з 1 січня бути підвищені з 10% до 25%.

Сторони прийняли рішення обговорити ці питання протягом трьох місяців. Пізніше Д.Трамп заявив, що остаточне рішення має бути прийнято на його особистій зустрічі з Сі Цзіньпіном.

У лютому Д.Трамп назвав переговори з Китаєм про торговельні розбіжності успішними і заявив про продовження терміну введення мит на китайські товари.

"Я радий повідомити, що США досягли значного прогресу на переговорах з Китаєм з торгівлі з важливих структурних проблем, включаючи інтелектуальну власність, передання технологій, сільське господарство, послуги, валюту, тощо", - написав президент у своєму Твіттері.

Він додав: "Як результат цих дуже продуктивних переговорів я продовжую термін підвищення Сполученими Штатами тарифів, раніше намічений на 1 березня".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

НАТО проведе неформальну нараду глав МЗС країн Альянсу в Празі 30-31 травня

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА