07:29 04.03.2019

Український військовий поранений на Донбасі

2 хв читати
Український військовий поранений на Донбасі

Незаконні збройні формування дев'ять разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України за минулу добу, застосовуючи при цьому заборонене мінськими домовленостями озброєння, один український військовослужбовець отримав поранення, повідомили в прес-центрі штабу операції Об'єднаних сил.

"3 березня російські окупаційні війська 9 разів порушили режим припинення вогню, десять разів застосувавши озброєння, заборонене мінськими домовленостями, і витративши 100 мін різних калібрів ... В результаті обстрілу один військовослужбовець був поранений", - йдеться у зведенні на сторінці штабу в Фейсбук у понеділок уранці.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики двічі обстріляли українські позиції: з мінометів калібрів 120 і 82-мм - біля Водяного; з мінометів 82-го калібру і великокаліберних кулеметів - поблизу Гнутового.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики здійснили сім обстрілів позицій підрозділів ООС: з мінометів калібру 120-мм - поблизу Новозванівки, Новоолександрівки і Хутора Вільного; з мінометів 120-го калібру і автоматичних станкових гранатометів - навколо Новолуганського; з мінометів 120-го і 82-го калібру, озброєння бойових машин піхоти і великокаліберних кулеметів - поблизу Попасної; з мінометів калібру 82-мм і великокаліберних кулеметів - у Лобачева; з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї - біля Кримського.

"Жоден обстріл підрозділів Об'єднаних сил не залишився без адекватної відповіді вогнем з чергових вогневих засобів", - підкреслили в штабі ООС.

За даними української розвідки, двох бойовиків було знищено, один поранений. Також був збитий один БПЛА НВФ типу "Орлан-10".

"З початку поточної доби противник двічі обстріляв з мінометів калібру 120-мм позиції підрозділів Об'єднаних сил у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" в районі населених пунктів Лебединське і Водяне. Втрат серед наших захисників немає", - поінформували в прес-центрі штабу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА