07:35 04.03.2019

Держдеп США оголосив про об'єднання генконсульства в Єрусалимі і посольства в єдину структуру з 4 березня

2 хв читати
Держдеп США оголосив про об'єднання генконсульства в Єрусалимі і посольства в єдину структуру з 4 березня

З 4 березня генеральне консульство США в Єрусалимі і посольство США об'єднуються в єдину структуру і стають однією установою - посольством Сполучених Штатів, йдеться в повідомленні американського держдепартаменту, що надійшло в "Інтерфакс".

У жовтні 2018 року про майбутнє злиття оголосив держсекретар США Майк Помпео, нагадує держдеп.

"Це рішення було продиктоване нашими глобальними зусиллями щодо підвищення ефективності та результативності наших дипломатичних відносин і операцій. Це не означає зміни політики США щодо Єрусалиму, Західного берега або Сектора Гази", - йдеться в повідомленні американського зовнішньополітичного відомства.

У ньому підкреслюється, що, як заявив раніше президент Дональд Трамп, "Сполучені Штати як і раніше не займають жодної позиції" з питань остаточного статусу Єрусалиму.

"Конкретні кордони ізраїльського суверенітету в Єрусалимі є предметом переговорів між сторонами про остаточний статус. Адміністрація як і раніше повністю прихильна зусиллям із досягнення міцного і всеосяжного миру, який забезпечить більш світле майбутнє Ізраїлю і палестинцям", - заявив держдепартамент.

Офіційно перенесення посольства США з Тель-Авіва до Єрусалиму відбулося в травні 2018 року. Свій намір перенести посольство оголосив Дональд Трамп під час передвиборчої кампанії.

У грудні 2017 року він заявив про визнання Сполученими Штатами Єрусалиму столицею Ізраїлю. Генеральна Асамблея ООН переважною більшістю голосів прийняла резолюцію, яка відкидає це рішення Д. Трампа.

Ізраїль вважає весь Єрусалим своєю столицею, тоді як палестинці бачать Східний Єрусалим столицею майбутньої палестинської держави.

Статус Єрусалима довгий час вважається однією з останніх великих проблем, які необхідно врегулювати при укладанні будь-якої ізраїльсько-палестинської мирної угоди.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА