11:46 04.03.2019

НАЗК направило до суду протоколи стосовно Тарути і Нефьодова

2 хв читати
НАЗК направило до суду протоколи стосовно Тарути і Нефьодова

Національне агентство із питань запобігання корупції (НАЗК) направило до суду адміністративні протоколи стосовно восьми представників влади, зокрема, народного депутата України Сергія Тарути, першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України Максима Нефьодова і заступника міністра інфраструктури України Юрія Лавренюка.

Як повідомляється на офіційному сайті НАЗК у понеділок, протоколи складені через недотримання вимог законодавства із запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, отримання подарунків, а також невиконання законних вимог Нацагентства.

Зокрема, С. Тарута "використовував надане йому право на депутатське звернення в приватних інтересах і з метою, не пов'язаною зі здійсненням його депутатської діяльності", що містить ознаки пов'язаного з корупцією правопорушення, відповідальність за яке передбачено згідно з ч.2 ст.172- 7 КУпАП, зазначають у НАЗК.

Протокол щодо М.Нефьодова складено, оскільки той не вжив заходів із припинення своїх повноважень як члена наглядової ради публічного акціонерного товариства "Каховський завод електрозварювального устаткування" після призначення на відповідні посади в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України. "Такі дії свідчать про вчинення правопорушення, пов'язаного із корупцією, відповідальність за яке передбачено згідно з ч.2 ст.172-4 КУпАП", - йдеться в повідомленні.

Стосовно Ю.Лавренюка складено 2 протоколи за чч.1 і 2 ст.172-7 КУпАП за фактом неповідомлення ним про наявність у нього реального конфлікту інтересів, що виник під час розгляду звернення, в якому серед іншого порушувалося питання, яке стосувалося його особисто (його притягнення до дисциплінарної відповідальності як заступника міністра інфраструктури), і прийняття рішення в умовах реального конфлікту інтересів за результатами такого розгляду.

Крім того, на порушення обмежень при отриманні подарунків складено протоколи стосовно екс-заступника голови Львівської обладміністрації Ірини Гримак, директора департаменту освіти і науки Львівської обладміністрації Любомири Мандзій і екс-директора департаменту економічної політики Львівської обладміністрації Романа Філіпова. "Встановлено, що посадові особи отримали подарунки у вигляді оплати послуги перельоту чартерним рейсом вартістю 4842 грн кожен від голови Львівської ОДА Олега Синютки, і цим було порушено вимоги ст.23 закону України "Про запобігання корупції", - повідомляють у НАЗК.

Також складено протоколи щодо голови Березанської міської ради Баришівського району Київської області Володимира Тимченка і головного лікаря Монастирищенської центральної районної лікарні Наталії Мороз, які не виконали законні вимоги НАЗК і не надали інформацію за запитом Нацагентства, і цим вчинили адміністративне правопорушення за ч.1 ст.188 -46 КУпАП.

Нацагентство зазначає, що складання протоколу і направлення його до суду не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення в судовому порядку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

Шольц: Сподіваємося, що ще шість систем "Patriot" буде знайдено для України від НАТО

Зеленський зустрівся з українською єврейською громадою напередодні свята Песах

Мінкультури розробило порядок визначення меж історичних ареалів у населених пунктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА