20:11 04.03.2019

Юридичний комітет Палати представників починає масштабне розслідування діяльності Трампа

2 хв читати
Юридичний комітет Палати представників починає масштабне розслідування діяльності Трампа

Демократи в юридичному комітеті Палати представників Конгресу США відкрили розслідування щодо правомочності дій президента Дональда Трампа, його адміністрації, а також співробітників його передвиборчої кампанії, повідомляє видання Hill з посиланням на заяву голови комітету Джеральда Надлера.

Згідно Hill, у заяві Дж.Надлер обвинуватив Д. Трампа в ухилянні від "відповідальності за його майже щоденні удари в наші основні юридичні, етичні і конституційні правила і норми".

"Розслідування щодо загроз верховенству права - це обов'язок Конгресу і ключова функція юридичного комітету Палати представників. Ми бачили збиток, заподіяний нашим демократичним інститутам за останні два роки - відмова Конгресу здійснити відповідальну перевірку (дій адміністрації - ІФ). Конгрес зобов'язаний перевірити зловживання владою", - йдеться в заяві.

За даними газети, масштабне розслідування буде концентруватися на трьох ключових аспектах: це перешкоджання правосуддю, корупція і зловживання службовими повноваженнями, до яких могли бути причетні службовці американської адміністрації і інші особи.

У рамках розслідування комітет направив понад 80 запитів на отримання необхідних документів від наближених до Д. Трампа. Зокрема, йдеться про матеріали Білого дому, щодо відставки радника з нацбезпеки США Майкла Флінна, звільнення директора ФБР Джеймса Комі і до дискусії щодо можливої відставки спецпрокурора Роберта Мюллера.

Hill зазначає, що в комітеті запитують документи у М.Флінна, радника американського президента і його зятя Джареда Кушнера, у екс-глави апарату Білого дому Райнса Прібуса, у екс-директора з комунікацій Білого дому Хоуп Хікс.

Також конгресмени хочуть отримати матеріали у колишнього генпрокурора США Джеффа Сешнса.

Окрім того, запит на надання допомоги в розслідуванні отримали ціла низка фігурантів розслідування Р.Мюллера про передбачуване втручання Росії: М.Флінн, екс-глава передвиборчого штабу президента США Пол Манафорт, колишній старший співробітник кампанії Д. Трампа Рік Гейтс, колишній політичний радник Д.Трампа Роджер Стоун.

У комітеті зажадали від усіх цих осіб протягом двох тижнів відповісти на запити про надання документів.

У Білому домі підтвердили факт отримання запиту від юридичного комітету і пообіцяли відповісти.

Hill підкреслює, що комітет Дж.Надлера має право визначити, чи можуть представники Демократичної партії в Конгресі ініціювати процедуру імпічменту щодо Д. Трампа. Однак напередодні Дж.Надлер заявив, що подібному розвитку подій має передувати докладне розслідування.

"Перш ніж оголосити імпічмент будь-кому, вам треба переконати американську громадськість, що саме так і слід зробити", - сказав конгресмен.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА