21:14 04.03.2019

Москалькова хоче в березні відвідати суд з продовження арешту Вишинського в Києві

1 хв читати
Москалькова хоче в березні відвідати суд з продовження арешту Вишинського в Києві

Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова повідомила українській колезі Людмилі Денісовій, що хоче приїхати до Києва на засідання суду щодо продовження терміну арешту журналісту "РИА Новости Україна" Кирилу Вишинському.

"4 березня в Женеві Тетяна Москалькова взяла участь у зборах членів Європейської мережі Глобального альянсу національних установ із захисту прав людини. У кулуарах вона переговорила з уповноваженим Верховної Ради України з прав людини Людмилою Денісовою", - повідомили "Інтерфаксу" в прес-службі уповноваженого.

За словами Т.Москалькової, Л.Денісова повідомила їй, що К.Вишинського переводять до київського СІЗО для розгляду апеляційної скарги щодо продовження утримання під вартою.

"Вона назвала приблизну дату розгляду цієї справи, 20 березня, і я повідомила, що хотіла б бути присутньою на суді. У будь-якому випадку це дуже важлива інформація, адже Вишинського протягом довгого часу утримують під вартою просто за виконання професійної діяльності", - сказала Т.Москалькова.

Л.Денісова також повідомила російської колезі, що росіянина Максима Одинцова в київському СІЗО може відвідати матір.

"На моє прохання співробітники українського омбудсмена відвідали Олександра Баранова та повідомили, що скарг немає, але тут наша інформація розходиться - умови утримання в колонії складні, було прохання перевести його до іншої колонії", - додала Т.Москалькова.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА