07:40 05.03.2019

Бойовики дев'ять разів обстрілювали позиції ЗС України, загинув український військовий

2 хв читати
Бойовики дев'ять разів обстрілювали позиції ЗС України, загинув український військовий

Бойовики незаконних збройних формувань дев'ять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, внаслідок обстрілів один військовослужбовець Збройних Сил України загинув, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

"4 березня російські окупаційні війська дев'ять разів відкривали вогонь по позиціях наших військ, застосувавши при цьому 10 разів важке озброєння. Ворог вів вогонь по українських захисниках із танків, артилерійських систем і мінометів, витративши 108 снарядів і мін калібрів 125, 122, 120 і 82 мм. Унаслідок обстрілу один український захисник загинув", - ідеться у зведенні на сторінці штабу у Facebook у вівторок уранці.

За даними представника проекту "Книга пам'яті загиблих за Україну" Святослава Смука, внаслідок обстрілу бойовиків у понеділок загинув розвідник 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, уродженець Івано-Франківської області 1999 року народження Богдан Гаврилів.

"Прикарпатець Богдан Гаврилів (10.04.1999 р. н., м. Калуш) - розвідник 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. Загинув добу тому, 4 березня, під час ранкового багатогодинного артилерійського обстрілу позицій ЗСУ в районі с. Лебединське (приазовський напрямок), діставши важку мінно-вибухову травму", - написав С.Смук на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок уранці.

У прес-центрі штабу ООС зазначили, що в смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" позиції українських військ обстріляні п'ять разів із танків, артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм і протитанкових ракетних комплексів - у районі н.п. Лебединське, двічі, з мінометів 120-го калібру - поблизу села Водяне, з артилерійських систем калібру 122 мм - в районі н. п. Широкине, з мінометів калібру 82 мм і великокаліберних кулеметів - біля селища Піски.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник чотири рази обстріляв українських захисників з мінометів калібру 120 мм в районі смт. Зайцеве, з артилерійських систем калібру 122 мм - у районі н. п. Новотошківське, з мінометів калібру 82 мм - біля села Кримське, зі стрілецької зброї - поблизу смт. Станиця Луганська.

"Особовий склад обстріляних підрозділів відповів на ворожий вогонь застосуванням усіх чергових вогневих засобів", - ідеться в повідомленні.

За даними української розвідки, 4 березня чотири бойовики знищені й один поранений.

За уточненими даними, бойовики НЗФ здійснили мінометний обстріл населених пунктів Зайцеве та Новолуганське. Частково пошкоджений житловий будинок і господарські будівлі.

"Від початку поточної доби ворог обстріляв позиції наших військ у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" - із мінометів калібру 82 мм у районі населеного пункту Кримське. Втрат серед наших захисників немає", - наголосили в штабі.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА