14:28 05.03.2019

Син Гладковського подав до суду на журналістів-розслідувачів

2 хв читати
Син Гладковського подав до суду на журналістів-розслідувачів

Син колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олега Гладковського Ігор 4 березня подав позов до Подільського районного суду Києва проти журналістів-розслідувачів про захист честі, гідності та ділової репутації.

Згідно з інформацією на сайті "Судова влада України", справу розглядатиме суддя Володимир Гребенюк. Дату розгляду поки що не призначено.

І.Гладковський подав позов проти журналістів Дениса Бігуса та Лесі Іванової, а також проти громадської організації "ТОМ 14", заснованої колективом телепрограми "Наші гроші".

Як повідомлялося, команда журналістських розслідувань Bihus.Info представила 25 лютого фільм, в якому стверджується, що І.Гладковський, син звільненого указом президента 4 березня з посади першого заступника секретаря РНБО О.Гладковського, разом із Віталієм Жуковим і Андрієм Рогозою через фірми-прокладки постачали оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними вдвічі-вчетверо цінами. Згідно з даними журналістів, розмір розкрадань сягає щонайменше 250 млн грн.

Автори розслідування стверджують, що до корупційних операцій причетні О.Гладковський, який раніше був бізнес-партнером нинішнього президента країни Петра Порошенка, екс-керівник "Укрспецекпорту" та голова держконцерну "Укроборонпром" Павло Букін, а також директори підприємств та інші посадові особи держконцерну. У матеріалі також зазначено, що операції організовували через три основні фірми-прокладки, а однією з яких нібито був завод "Кузня на Рибальському", що належав на той момент П.Порошенку.

Після оприлюднення фільму І.Гладковський заявив, що подасть до суду на його авторів, які звинувачують його в причетності до корупції в оборонному секторі. Представник президента України у Верховній Раді Ірина Луценко також назвала інсинуацією факти, оприлюднені в розслідуванні, та заявила, що його фігуранти подадуть до суду на журналістів.

У Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) тоді ж заявили, що підприємства, про які йдеться в програмі "Наші гроші" щодо зловживань під час здійснення закупівель для української армії, вже є об'єктами розслідувань НАБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА