19:34 05.03.2019

Адвокати полонених українських моряків наполягають на присутності під час проведення психолого-психіатричних експертиз

2 хв читати
Адвокати полонених українських моряків наполягають на присутності під час проведення психолого-психіатричних експертиз

Адвокати військовополонених українських моряків наполягають на присутності під час проведення психолого-психіатричних експертиз своїх підзахисних, при цьому зазначають, що Женевська конвенція не передбачає проведення стосовно військовополонених таких експертиз.

Як повідомив адвокат Микола Полозов, у вівторок відбулися слідчі дії щодо трьох військовополонених українських моряків: Сергія Цибізова, Романа Мокряка, Юрія Без'язичного.

"Під час слідчих дій військовополонені та їхні адвокати були ознайомлені з постановою про призначення амбулаторної психолого-психіатричної експертизи. Щодо кожного військовополоненого захист заявив, що 3-тя Женевська конвенція від 12.08.1949 "Про поводження з військовополоненими" не передбачає проведення стосовно військовополонених будь-яких психолого-психіатричних експертиз", - написав М.Полозов на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Крім того, адвокати зазначили, що якщо всупереч положенням норм міжнародного права цю експертизу все ж проводитимуть, то вони наполягають на присутності адвоката при її проведенні (норми законодавства РФ дозволяють присутність адвоката при проведенні такої експертизи)", - додав він.

За словами М.Полозова, протягом найближчих двох тижнів слідство планує ознайомити з постановами про призначення експертизи всіх військовополонених та їхніх захисників.

Як повідомлялося, 25 листопада 2018 року представники ФСБ РФ захопили у полон екіпажі катерів ВМС ЗС України "Бердянськ", "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу". Так звана "ФСБ у Республіці Крим" відкрила щодо членів екіпажу кримінальну справу за фактом "незаконного перетину державного кордону РФ" за ч. 3 ст. 322 КК РФ.

27 і 28 листопада суди окупованого Криму обрали стосовно 24 військовополонених запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 25 січня 2019 року, всіх помістили до Сімферопольського СІЗО, зокрема й трьох поранених, виписаних із лікарні у Керчі. Згодом всіх військовополонених незаконно перевезли до Москви, де 21 моряка помістили до СІЗО "Лефортово" і трьох поранених - до СІЗО "Матросская тишина".

15 і 16 січня 2019 року Лефортовський райсуд Москви продовжив термін утримання під вартою українським морякам до 24 квітня 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА