20:59 05.03.2019

Посол США в Україні вважає за необхідне зміну керівника САП

2 хв читати
Посол США в Україні вважає за необхідне зміну керівника САП

Посол США в Україні Марі Йованович вважає за доцільне змінити керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького.

"Заради цілісності антикорупційних інституцій необхідно замінити спеціального антикорупційного прокурора. Тому, кого спіймали на консультуванні підозрюваних, як уникнути відповідальності за обвинуваченнями у корупції, не можна довірити вести ці справи", - цитує виступ посла у вівторок сайт посольства США в Україні (українською мовою).

У березні 2018 року ЗМІ поширили інформацію з посиланням на джерела про те, що в кабінеті М.Холодницького було встановлено "прослушка", до чого може бути причетне НАБУ. "Жучки" нібито були прикріплені до стінки акваріума.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко підтвердив слідчі дії стосовно керівника САП: "Дійсно, відповідно до законодавства Генеральна прокуратура України спільно з Національним антикорупційним бюро проводила слідчі дії, що стосувалися зокрема керівника САП пана Холодницького".

30 березня стало відомо, що в КДК прокурорів із підписами генпрокурора і директора НАБУ передано дисциплінарні скарги про вчинення керівником САП Н.Холодницьким дисциплінарних проступків. За інформацією речника Генпрокуратури Андрія Лисенка, дисциплінарні скарги були направлені до КДК прокурорів у рамках кримінального провадження, яке розслідує НАБУ спільно з Генпрокуратурою за отриманими під час слідства фактами.

У свою чергу, директор НАБУ Артем Ситник розповів про справи, негативні процеси навколо яких слугували підставою для відкриття кримінального провадження щодо Н.Холодницького: "Йдеться про справу про розкрадання коштів чиновниками мерії Одеси; справи за заявою в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун за фактом пропозиції їй неправомірної вигоди; справи, що стосується фірми "Золотий мандарин", яку пов'язують з народним депутатом Логвинським (Георгій Логвинський, фракція "Народний фронт" - ІФ); розслідування, пов'язані з е-деклараціями вищих посадових осіб; розслідувань, пов'язаних із бізнес-інтересами власника великого агрохолдингу".

За словами А.Ситника, на записах, зроблених у кабінеті Н.Холодницького, містяться дані про "злив інформації про підготовлювані обшуки тим людям, у яких ці обшуки повинні були проводитися, про тиск на певних посадових осіб для прийняття ними певних рішень".

Наприкінці грудня 2018 р. слідчий Головного слідчого управління Служби безпеки України закрив кримінальне провадження за підозрою Н.Холодницького в розголошенні відомостей досудового розслідування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА