10:54 06.03.2019

Обвинувальний акт у справі Вишинського передано до Подільського райсуду Києва - прокуратура Криму

2 хв читати
Обвинувальний акт у справі Вишинського передано до Подільського райсуду Києва - прокуратура Криму

Прокуратура Автономної Республіки Крим направила до суду обвинувальний акт стосовно керівника "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського, повідомляється на сторінці прокуратури в соцмережі Facebook у середу.

"Сьогодні, 6.03.2019 року, прокуратура АР Крим за результатами досудового розслідування направила до Подільського районного суду м. Києва обвинувальний акт стосовно керівника незареєстрованої організації "РИА Новости Украина" для розгляду по суті", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу, адвокат К.Вишинського Андрій Доманський повідомив, що днем раніше, о 17.00 5 березня, прокурор відділу прокуратури АР Крим вручив його підзахисному обвинувальний акт і реєстр матеріалів досудового розслідування.

Він також нагадав, що о 13.00 у середу в Херсонському апеляційному суді відбудеться розгляд апеляційних скарг захисту на продовження К.Вишинському терміну утримання під вартою. Якщо запобіжний захід змінено не буде, на виконання ухвали Касаційного кримінального суду Верховного Суду К.Вишинський буде етапований до Києва для його участі в судовому засіданні 20 березня 2019 року в Верховному Суді, що розпочнеться о 10.00.

Як повідомлялося, 15 травня 2018 року співробітники Служби безпеки України затримали в Києві К.Вишинського. Тоді спільно з прокуратурою АР Крим вони провели слідчі дії (обшуки) в офісі "РИА Новости-Украина" у Києві. К.Вишинському оголосили про підозру у кримінальному провадженні, відкритому за ч.1 ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

16 травня К.Вишинського привезли до Херсона, де 17 травня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Херсонський суд вже кілька разів продовжував К.Вишинському термін утримання під вартою, а апеляційний суд підтверджував ці рішення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА