12:35 06.03.2019

Директор ДБР ініціює питання підслідності розслідування справ Майдану перед генпрокурором

1 хв читати
Директор ДБР ініціює питання підслідності розслідування справ Майдану перед генпрокурором

 Директор Державного бюро розслідувань (ДБР) Роман Труба має намір ініціювати питання підслідності розслідування справ щодо подій під час Революції Гідності перед генеральним прокурором України Юрієм Луценком і предметно вирішити долю розслідування справ.

Під час експертної дискусії в середу в Києві, коментуючи зауваження адвоката сімей загиблих і потерпілих на Євромайдані Віталія Тітича про те, що наразі не зрозуміла ситуація з тим, хто має розслідувати ці справи, Р.Труба нагадав свою позицію про те, що не вважає правильним передавати тисячі томів справ слідчим ДБР.

За словами директора ДБР, він трактує норму закону таким чином, що в управління спецрозслідування є два роки з моменту початку роботи ДБР для завершення розслідувань.

Водночас він наголосив, що це питання необхідно винести в площину предметної дискусії та чітко визначити, у чиїй підслідності буде розслідування справ Майдану. "Я зі свого боку це питання в найближчі дні ініціюю перед генеральним прокурором України", - повідомив Р.Труба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА