12:44 06.03.2019

НАБУ почало закривати низку кримінальних проваджень після рішення КС, зокрема закрито "справу Труханова"

2 хв читати
НАБУ почало закривати низку кримінальних проваджень після рішення КС, зокрема закрито "справу Труханова"

У Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) підтвердили інформацію про закриття кримінального провадження за фактом незаконного збагачення мера Одеси Геннадія Труханова, а разом з ним - і низки інших справ за фактами незаконного збагачення чиновників і суддів, при цьому це не єдина розслідувана справа стосовно одеського міського голови.

"Усупереч моральним переконанням, на виконання рішення Конституційного Суду, який фактично узаконив незаконне збагачення в Україні, детективи НАБУ почали закривати кримінальні провадження за статтею 368-2 КК України. Серед уже закритих - справи за фактами незаконного збагачення посадових осіб і суддів, а також мера Одеси", - йдеться в повідомленні на сторінці НАБУ в соцмережі Facebook у середу.

При цьому в НАБУ нагадали, що Г.Труханова "вже обвинувачують у заволодінні 185 млн грн міського бюджету", відповідна справа слухається в Малиновському районному суді Одеси. "Рішення КС про визнання неконституційною ст.368-2 до цього судового процесу відношення не має, оскільки посадова особа обвинувачується в корупційному злочині за іншою статтею - ч.5 ст.191 КК України. Детективи НАБУ також продовжують розслідування інших фактів можливої протиправної діяльності голови Одеської мерії", - йдеться в повідомленні.

У НАБУ наголосили, що рішення КС змушує детективів закрити 65 кримінальних проваджень, але лише в частині незаконного збагачення. Водночас інші факти корупційної діяльності у межах цих проваджень кваліфіковані за статтями, не скасованими КС, розслідуватимуть і надалі.

Водночас у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП) агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили, що САП перевірить законність закриття цього провадження. "Так, за цією статтею провадження закрито, але ми встановимо законність закриття", - сказали в САП.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА