17:44 06.03.2019

Порошенко пропонує ввести до складу наглядової ради "Укроборонпрому" фахівців із країн-членів НАТО

2 хв читати
Порошенко пропонує ввести до складу наглядової ради "Укроборонпрому" фахівців із країн-членів НАТО

Президент України Петро Порошенко пропонує ввести до складу наглядової ради державного концерну "Укроборонпром" фахівців із країн-членів НАТО.

"Необхідно негайно вирішити питання про розширення складу наглядової ради концерну за рахунок міжнародних фахівців із країн-партнерів, які є членами НАТО", - сказав він, відкриваючи засідання Ради національної безпеки та оборони України в середу в Києві.

Президент наголосив, що з урахуванням подальшої інтеграції України в НАТО їй нема чого приховувати від країн-партнерів. "І це прискорить досягнення підприємством "Укроборонпром" стандартів, необхідних для нашого вступу до Північноатлантичного альянсу", - сказав П.Порошенко.

Він наголосив, що розширення наглядової ради ДК за рахунок фахівців із країн-партнерів НАТО є кроком для виконання закону про національну безпеку України.

До складу створеного в 2010 році указом президента "Укроборонпрому" на сьогодні входять близько 100 підприємств українського ОПК, зокрема держкомпанія "Укспецекспорт" та її дочірні підприємства. Відповідно до ухваленого ВР у червні 2011 року закону України "Укроборонпром" спільно з урядом забезпечує управління об'єктами держвласності в ОПК.

Згідно зі статутом держконцерну, його найвищим органом управління є наглядова рада у складі п'яти суддів із повноваженнями терміном на п'ять років, трьох з яких призначає президент, двох - уповноважений орган управління (Міністерство економічного розвитку і торгівлі - ІФ).

На сьогодні до складу НР "Укроборонпрому" входять: введений до складу наглядової ради указом президента в січні 2018 року ректор НТУУ "Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського", голова НР Михайло Згуровський, екс-головнокомандувач ВПС ЗСУ Ярослав Скалько, голова Держслужби фінансового моніторингу України Ігор Черкаський, а також уведений до НР урядом у січні 2018 року закордонний радник держконцерну, екс-глава Агентства передових оборонних дослідницьких проектів США (DARPA, 2001-2009) Ентоні Тетер (Anthony Tether).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу двоє постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

"Укрзалізниця" призупиняє роботу вокзалу станції "Дніпро"

У СИНЕЛЬНИКІВСЬКОМУ РАЙОНІ ЗАГИНУЛО 6 ОСІБ, СЕРЕД НИХ ДІТИ 6 І 8 РОКІВ - ГЛАВА МВС

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА