21:00 06.03.2019

Суд заарештував екс-заступника директора департаменту "Спецтехноекспорту" Панасенка з правом застави в 5 млн грн

3 хв читати

Солом'янський районний суд м. Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою екс-заступнику директора департаменту контракту №1 держпідприємства "Спецтехноекспорт" Денису Панасенку, повідомляє "ТСН".

У сюжеті наголошується, що підозрюваному обрано запобіжний захід терміном на 2 місяці з альтернативою застави в 5 млн грн.

Як повідомлялося, 4 березня 2019 року Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Спеціалізована антикорупційна прокуратура України (САП) затримали нинішнього й колишнього директорів ДП "Спецтехноекспорт", що входить до держконцерну "Укроборонпром", за підозрою в розтраті $2,2 млн. Також було затримано трьох колишніх посадових осіб держпідприємства.

Ідеться про екс-заступника директора "Спецтехноекспорту", екс-заступника директора департаменту контракту №1 держпідприємства (наразі - підприємця), екс-начальника одного з відділів "Спецтехноекспорту" (наразі - підприємця).

У свою чергу Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила, що посадовим особам інкримінується скоєння службового підроблення та умисного, з використанням службового становища, за попередньою змовою, розтрати майна, чим спричинено тяжкі наслідки для інтересів держави, тобто скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч. 2, 3 ст. 27 ч. 2 ст. 28 ч. 5 ст. 191, ч. 2, 3 ст. 27 ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування встановило, що колишній директор "Спецтехноекспорту" із залученням двох своїх заступників, директора департаменту та завідувача сектора цього підприємства, організував схему розтрати коштів, що належать державі, в особі ДП "Завод 410 ЦА" і виведення їх за кордон на користь іноземної юридичної особи.

Як повідомлялося, в березні 2016 року прес-служба НАБУ повідомила про здійснення обшуків в одній із компаній-спецекспортерів у рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні, зареєстрованому детективами НАБУ в Єдиному реєстрі досудових розслідувань 23 березня 2016 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 209 (відмивання доходів, отриманих злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

У червні 2018 року "Укроборонпром" повідомив про зміну Павла Барбула, що очолював "Спецтехноекспорт" із грудня 2014 року, і призначення в. о. директора компанії Владислава Бельбаса.

Згідно з раніше озвученими даними ДП, П.Барбул прийшов до "Укроборонпрому" в 2014 році: до призначення керівником "Спецтехноекспорту" обіймав посаду директора департаменту управління активами держконцерну, до цього - керівник створеного за його участю в 2012 році ТОВ "Юридична фірма "Вокс Легум". За даними з відкритих джерел, до приходу в "Спецтехноекспорт", В.Бельбас обіймав посаду директора ТОВ "Дозор-Авто" (кол. "Богдан-Схід-Авто").

Створене в липні 1998 року як дочірнє підприємство держкомпанії "Укрспецекспорт", державне господарське зовнішньоторговельне підприємство (ДГЗП) "Спецтехноекспорт" з 2010 року за рішенням уряду входить до держконцерну "Укроборонпром".

За даними компанії, на сьогодні загальний обсяг портфеля замовлень "Спецтехноекспорту" оцінюють у майже $500 млн, компанія реалізує ВТС із замовниками з більше ніж 30 країн. Серед основних партнерів на зовнішньому ринку в 2017 році були, передусім, Індія, а також Індонезія, Саудівська Аравія, Кувейт, Єгипет, Азербайджан, Туреччина, Грузія.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА