06:48 07.03.2019

Глава Запорізької ОДА заявив про незаконність повторної перевірки його декларації

2 хв читати
Глава Запорізької ОДА заявив про незаконність повторної перевірки його декларації

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Костянтин Бриль заявив про те, що НАБУ і НАЗК незаконно приступили до повторної перевірки його декларації за 2016 р і відкрили проти нього кримінальне провадження.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в середу ввечері глава Запорізької ОДА К.Бриль зробив заяву місцевим та загальнонаціональним ЗМІ про те, що НАБУ і НАЗК готуються повідомити йому про підозру у відповідності з кримінальним провадженням відкритим за ст.366-1 ( декларування недостовірної інформації) КК України.

К.Бриль не виключив, що силовики спробують відсторонити його від виконання повноважень на час слідства, а також проведуть обшуки в будівлі Запорізької ОДА.

За його словами в результаті "незаконної ініціативи НАБУ і НАЗК почали "необґрунтовану" повторну перевірку його декларації за 2016 р при тому, що НАЗК раніше "поставила крапку" в перевірці його декларації. Повторну перевірку своєї декларації він вважає незаконною, оскільки встановлений порядок перевірок , який не передбачає можливості НАЗК проводити повторну перевірку декларацій у разі, якщо її попереднє рішення не скасовано.

Кримінальне провадження відкрито за заявами народних депутатів Сергія Соболєва та Вадима Кривохатька.

Також К.Бриль повідомив, що НАБУ здійснювало слідчі дії щодо нього, його родини, зокрема, неповнолітніх дітей.

На думку голови Запорізької ОДА, подібні дії НАБУ і НАЗК під час заключної стадії виборчої кампанії можуть мати негативні наслідки у вигляді серйозної дестабілізації в прифронтовій області.

"Користуючись нагодою, хочу звернутися до Генерального прокурора України Юрія Віталійовича Луценка з проханням, щоб у рамках здійснення органами прокуратури процесуального керівництва в кримінальному провадженні були враховані всі обставини справи. І щоб неправомірне оголошення підозри і штучне роздування кримінального переслідування не були використані як механізм політичної боротьби", - заявив К.Бриль.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА