20:27 07.03.2019

Київ, Львів і Харків формують 2/3 відкритих IT-позицій

3 хв читати
Київ, Львів і Харків формують 2/3 відкритих IT-позицій

Провідну позицію за кількістю відкритих IT-позицій в Україні очікувано посідає Київ, де зосереджено 46,21% від усіх пропозицій з працевлаштування, потім ідуть Львів - 15,42% та Харків - 12,74%, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" засновник і СЕО української продуктової IT-компанії CleverStaff Володимир Курило з посиланням на базу компанії.

За його словами, на частку Одеси припадає 6,34% відкритих вакансій, Дніпра - 5,82%.

"Найпопулярніші вакансії в усіх цих містах - front end developer, QA, devops, project manager і product manager", - сказав В.Курило.

За даними CleverStaff, на ринку праці попит на Front End (JavaScript) розробників зріс удвічі, а на QA-інженерів (тестувальників) - на 67%, нині профі в цих напрямах - це 37% від усіх відкритих вакансій.

В.Курило уточнив, що в Києві та Одесі у рекрутерів найбільш затребуваний запит на Java developer - 20,4% та 28,2% від усіх вакансій відповідно, тоді як у Харкові роботодавці найчастіше у пошуках .Net developer - це 15,3% вакансій, а у Львові найбільше вакансій - 13,3% - php developer.

Голова CleverStaff додав, що якщо говорити про рівень фахівця - junior, middle, senior, то запити також відрізняються залежно від міста, але провідну позицію займають senior: у Києві 60,5% вакансій націлені на пошук senior-спеціаліста, в Харкові - 53,9%, у Львові - 51,2%, в Дніпрі - 41,2%, в Одесі - 38%. Junior-позиції найчастіше трапляються серед вакансій в Одесі - 26,3%. Вакансії для Junior-спеціалістів, наприклад, у Києві трапляються лише в 10,4% пропозиціях про працевлаштування, а у Львові - в 11,9% вакансій.

Коментуючи динаміку попиту на IT-спеціалістів, В.Курило зазначив, що обсяг пропозицій щодо працевлаштування для .Net, PHP, iOS розробників за останні два роки зменшився вдвічі, для Android - утричі.

"Виходячи зі змін кількості вакансій у базі CleverStaff, ми можемо прогнозувати, що протягом двох років в Україні з'явиться попит на 7600 front end розробників, 7200 тестувальників, 4600 Java-розробників", - сказав фахівець.

На його думку, приватні IT-курси своєчасно реагують на зміни потреб на ринку праці, тому що на непопулярні курси просто не вдається набрати групу. "А от вишам треба швидше привести свої програми навчання у відповідність до сучасних технологічних тенденцій і запиту ринку, оскільки ще на багатьох факультетах викладають застарілі або такі, що втрачають популярність, технології", - вважає він.

Компанію CleverStaff створено в 2014 році в Одесі. Із 2016 року головний офіс компанії переїхав до Києва, нині її штат налічує близько 45 спеціалістів. Основний продукт - система для підбору персоналу з оптимізацією ключових процесів рекрутингу.

За даними компанії, її продуктом користуються більш ніж у 30 країнах, зокрема у 2018 році понад 240 компаній стали новими споживачами, а загальна кількість користувачів сягнула 5285. Серед них є і спеціалізовані рекрутингові агентства, і такі компанії, як Avon Products, "Укрнафта", Smart Solutions, JoinUp, Lactalis Group, ProZorro, "Укрзалізниця", Мінекономрозвитку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА