05:43 08.03.2019

Прокуратура запідозрила Берлусконі в підкупі суддів

2 хв читати
Прокуратура запідозрила Берлусконі в підкупі суддів

Прокуратура Рима запідозрила колишнього прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі в корупції в ході судового розгляду. Про це повідомляє AGI.

За даними агентства, справа стосується рішення Державної ради Італії, що відповідає за охорону законності в галузі управління. У березні 2016 року його скасував зобов'язання продати 9,99% акцій банку Mediolanum на суму близько €1 млрд центральному банку Італії після справи про фінансові махінації в компанії Mediaset.

Підозрюваними також стали суддя-доповідач, адвокат і колишній співробітник урядового палацу Кіджі. Під час обшуків у останнього виявили €250 тис. Готівкою, а також копії постанов Держради. За даними агентства, серед них був і проект рішення по Берлусконі про продаж акцій.

Прокурори вважають, що деякі судді прийняли хабара в обмін на скасування рішення. Видання Il Messaggero додає, що їх суми становили €150 тис.

У 2013 році Берлусконі засудили до чотирьох років позбавлення волі за фінансові махінації у справі компанії Mediaset. При цьому йому заборонили до 2019 року займати державні посади і брати участь у виборах. Пізніше термін замінили на громадські роботи. Колишнього прем'єр-міністра також звинувачували в підкупі сенаторів з метою підриву позицій уряду Романо Проді.

Крім цього в 2013 році Берлусконі засудили до семи років в'язниці за секс з неповнолітньою повією, а також зловживання посадовими повноваженнями. Його також засудили до року позбавлення волі за поширення компромату на політичних опонентів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА