09:01 08.03.2019

МВС не знало про проведення СБУ спецоперації 4 березня в Києві - заява

2 хв читати
МВС не знало про проведення СБУ спецоперації 4 березня в Києві - заява

У МВС заявляють, що не знали про проведення 4 березня Службою безпеки України операції з документування злочинної діяльності в інтересах російських спецслужб на вулиці Білоруська, 26, біля офісу кандидата в президенти України, шоумена Володимира Зеленського.

"На жаль, у МВС немає штатних посад чаклунів, знахарів та екстрасенсів, які б заздалегідь повідомляли співробітникам поліції про те, що в будинку за адресою: вул.Білоруська, 26, 4 березня СБУ проводить за рішенням суду таємні негласні слідчо-розшукові дії з установкою спеціальної технічної апаратури аудіо-візуального контролю", - йдеться в заяві МВС, розміщеній на сайті відомства в четвер.

У МВС також наголосили, що для них "велика несподіванка дізнатися з офіційної заяви СБУ про те, що спецслужба нібито заздалегідь повідомляла МВС щодо проведення таємних оперативних заходів". У заяві підкреслюється, що згідно із законодавством, про це можуть знати тільки особи зі спеціальним допуском.

У відомстві підкреслили, що МВС і Національна поліція України жодним чином не втручаються в роботу правоохоронного органу спеціального призначення.

У МВС також порекомендували колегам з СБУ перевірити якість виконання своїми працівниками оперативних завдань з розміщення спеціальної апаратури аудіо-візуального контролю, щоб в майбутньому не допустити виявлення і фіксації таких робіт звичайними охоронцями або іншими уважними спостерігачами прямо з вікон сусіднього будинку.

Як повідомлялося, 4 березня поліція Києва поінформувала, що перевіряє інформацію про встановлення невідомого технічного обладнання біля офісу В.Зеленського на вул.Білоруська.

Зі свого боку, в СБУ заявили, що проводили оперативно-технічні заходи на вул.Білоруська, 26 в Києві, але вони ніяк не пов'язані з кандидатами в президенти України або їхнім оточенням, підкресливши, що за вказаною адресою не зареєстровані офісні приміщення, до яких мають відношення кандидати.

7 березня СБУ заявила про зрив операції з документування злочинної діяльності в інтересах російських спецслужб і розшифровці оперативно-технічних заходів і за цим фактом Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження. "Керівництво МВС свідомо оприлюднило відео і фото спеціальної техніки, розкрило форми і методи роботи співробітників СБУ, чим навмисно допустило витік інформації з обмеженим доступом, завдало шкоди національним інтересам держави", - йдеться в заяві СБУ.

У СБУ підкреслили, що МВС заздалегідь було відомо, що 4 березня поточного року на вул.Білоруська, 26 в Києві співробітники спецслужби проводили оперативно-технічні заходи на підставі ухвали Апеляційного суду Києва і за погодженням з Генеральною прокуратурою України стосовно особи, обґрунтовано підозрюваної в державній зраді (ст.111 Кримінального кодексу України).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА