13:30 08.03.2019

Апакан і Зайдік вітають перемир'я на Донбасі і сподіваються, що воно триватиме не лише 8 березня

2 хв читати

Глава Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Ертурул Апакан і спеціальний представник глави ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі (ТКГ) Мартін Зайдік підтримали ухвалене на засіданні ТКГ у четвер рішення про припинення вогню на сході України, повідомляє відділ комунікацій і зв'язків з громадськістю ОБСЄ у п'ятницю.

"Ми щиро вітаємо відновлення угоди про припинення вогню, прийняте Тристоронньої контактною групою. Воно вступило в силу о 00:01 (за київським часом) 8 березня 2019 року, що збіглося з Міжнародним жіночим днем. Ми закликаємо до повного дотримання режиму припинення вогню, передбаченого угодою, не лише в це свято, і сподіваємося, що це принесе користь не лише всім жінкам, а й всьому населенню України", - йдеться в заяві представників ОБСЄ.

"Ми цінуємо те, що сторони знову долучилися до Мінських угод і закликаємо їх вжити всіх необхідних заходів для забезпечення стійкого і довгострокового припинення вогню", - додали Е.Апакан і М.Зайдік.

Як повідомлялося, на засіданні підгрупи з безпеки ТКГ у четвер було досягнуто Домовленість про перемир'я з півночі 8 березня.

"Але, щоб не було дуже великих ілюзій, доки не буде гарантій з боку РФ і, перш за все, керівництва РФ, пана Путіна або його представників, на превеликий жаль, на дуже великий оптимізм сподіватися не доводиться", - прокоментував домовленість представник України в ТКГ Євген Марчук.

У свою чергу перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко повідомила, що спільну заяву ТКГ про припинення вогню з півночі 8 березня підписано не було через відсутність представника РФ Бориса Гризлова.

У прес-центрі штабу операції Об'єднаних сил у п'ятницю вранці повідомили, що з початку поточної доби обстрілів позицій українських військ зафіксовано не було.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА